Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Even voorstellen: Interview met Eric Weging over bedrijfsadvisering

25 oktober 2022

Interview

In het interview van deze week is het de beurt aan Eric Weging. Eric heeft ons team aan bedrijfsadviseurs recentelijk versterkt en heeft z’n draai direct weten te vinden. Niet zo gek ook; naast zijn vakinhoudelijke kennis verwondert hij onze klanten ook regelmatig door precies te duiden waar het kopje koffie dat hem zojuist is voorgeschoteld vandaan komt! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en wie weet zit Eric snel bij jou aan tafel voor een goed gesprek.

Om te beginnen, kan je ons wat meer vertellen over jezelf?

Ik ben Eric Weging en samen met mijn vrouw en dochter ben ik woonachtig in Winterswijk. In mijn vrije tijd toer ik graag op de mountainbike door de prachtige buitengebieden in de Achterhoek. Een andere hobby is het branden van mijn eigen koffiebonen, een product waar ik veel ervaring mee heb. In het bijzonder richt ik mij op het roosteren van Specialty Coffee; dat zijn met de hand geplukte bonen van kleine plantages in de “oorsprong” zoals Ethiopië, Cuba en Brazilië. 

Kan je je keuze om bij ECM te gaan werken eens kort toelichten? 

Het leuke aan ECM is dat zij een heel divers “klantenbestand” hebben, verspreid over het hele land. Zo kom je op veel verschillende plekken en is geen dag hetzelfde. Als bedrijfsadviseur ben je dus veel onderweg, zit je bij de bedrijven aan tafel en kun je écht iets voor hen betekenen - iets wat ik erg belangrijk vind in mijn werkzaamheden. 

In gesprekken met HR of met bedrijfseigenaren komt vaak al snel de visie en een bepaalde behoefte naar voren. Gezien het brede aanbod van ECM, kun je eigenlijk voor alle bedrijven en medewerkers iets aanbieden dat meteen van toegevoegde waarde is. Door dit snel helder en concreet te maken draag je direct bij aan de tevredenheid van medewerkers en dus ook aan de kwaliteit bij de bedrijven - prachtig toch! 

Waar komt jouw affiniteit met de meubelindustrie en interieurbouw vandaan?

Ik ben opgegroeid in een oude boerderij uit 1745 en heb altijd een enorme bewondering gehad voor ambacht en vakmanschap. Het blijft fascinerend hoe gebinten en houtverbindingen uit die tijd nog steeds de tand des tijds weerstaan.

Verder had ik vanuit mijn vorige baan als koffieleverancier al een goed beeld van deze branche, aangezien ik destijds een aantal meubel- en interieurbouw bedrijven bediende. Ook had ik regelmatig contact met bouwlocaties van hotels, zorginstellingen of andere bedrijven; mijn koffieautomaat ging immers altijd in een meubeltje ;) . 

Wat zijn de speerpunten waar je je bij bedrijven op gaat richten vanuit jouw rol als bedrijfsadviseur? 

Zoals eerder vermeld heeft ECM een heel divers en groot klantenbestand. In eerste instantie ga ik iedereen in mijn regio zo snel mogelijk benaderen voor een persoonlijke kennismaking. Tijdens deze kennismaking is het belangrijk om meer te vertellen over het brede aanbod van ECM. Veel bedrijven weten niet precies wat wij allemaal voor hen kunnen doen en waar we waarde kunnen toevoegen. 

Door de juiste vragen te stellen breng ik de behoefte in kaart en samen zetten we het plan van aanpak zo snel mogelijk op poten; hierbij is persoonlijk contact en een “no-nonsense” aanpak erg belangrijk. 

Hoe kijk je aan tegen duurzame inzetbaarheid van werknemers bij bedrijven? 

Duurzame inzetbaarheid van onze mensen is een absoluut speerpunt! Hoe wij dat inzetten is altijd maatwerk, daarover vertel ik je persoonlijk graag meer.

Je collega’s hebben allemaal een persoonlijke quote op de website staan. Kan je een quote benoemen die jou inspireert en kort uitleggen waarom? 

“Doe wat je zegt en zeg wat je doet!” - Een heldere en open communicatie is het belangrijkste ingrediënt voor een duurzame samenwerking.

Vraag 7: Tot slot, hebben je collega bedrijfsadviseurs Henry en Joost je al voorzien van wat nuttige tips om zo snel mogelijk in je rol te groeien? 

Omdat elke opdracht en/of bedrijfsbezoek weer iets unieks met zich meebrengt, heb ik dagelijks contact met mijn collega’s Henry en Joost om te sparren over de beste oplossingen. Daarnaast staan de andere collega’s uit Woerden mij elke dag weer met raad en daad terzijde - een mooie gelegenheid om kennis en ervaringen te delen en bovendien heel waardevol. Het blijft natuurlijk altijd maatwerk wat we doen! 

Kan Eric iets voor jouw bedrijf betekenen op het gebied van bedrijfsadvies, neem dan contact op via e.weging@ecm.nl of bel naar 06 57 25 75 70 . 

Delen

Terug naar overzicht