Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Even voorstellen: Interview met Henry van Balen over zijn rol als bedrijfsadviseur voor ECM

21 april 2022

Interview

Henry versterkte begin dit jaar (17 januari jl.) ons team en van meet af aan zat zijn rol hem als gegoten! Zijn brede achtergrond en kennis van sales en ontwikkeling van trainingen zorgden er namelijk voor dat het aanpassingsproces soepel verliep. Tijdens dit interview zal hij verder uitweiden over zijn rol als bedrijfsadviseur en krijgen jullie een beter beeld van zijn werkzaamheden.

Om te beginnen, kan je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen ECM? 

Mijn naam is Henry van Balen en ik ben woonachtig in Vlijmen. Verder zou ik mezelf omschrijven als een bourgondische Brabander met een positieve instelling. Als bedrijfsadviseur ben ik vooral te vinden bij onze relaties (klanten zoals ik ze noem), want alleen op die manier zie, hoor en voel je wat er speelt in de branche!

In mijn vrije tijd verveel ik me nooit. Als rode draad in mijn leven was er altijd al de muziek, “Music was my first love and it will be my last”. Ooit begonnen als slagwerker, speel ik tegenwoordig vooral als trombonist en euphoniumspeler in diverse orkesten en bands met uiteenlopende stijlen van muziek. Van de wat meer traditionele Fanfare, dixieland, bigband muziek, tot de wat meer trendy soul en funk. En heel af en toe projectmatig zelfs Pop. 

Om de zwaartekracht wat weerstand te bieden, zit ik af en toe op de wielrenfiets en tennis op creatief niveau met mijn vrouw samen. Wandelen met onze hond Kenzo vinden we ook heerlijk.

Als bedrijfsadviseur heb je veel te vertellen bij bedrijven. Wat zijn daarbij de speerpunten? 

Alhoewel ik het belangrijk vind dat vooral de bedrijven en haar medewerkers aan het woord zijn, is het belangrijkste speerpunt voor mij ‘duurzame inzetbaarheid’. Dat wil zeggen dat wij bedrijven handvatten bieden voor een optimale ontplooiing en ontwikkeling van hun medewerkers. Daarbij maken we gebruik van diverse onderzoeksmogelijkheden en bieden we opleidingen, cursussen en trainingen aan. Een tweede belangrijk speerpunt is ‘veiligheid op de werkplek’ en de manier hoe bedrijven en medewerkers hiermee omgaan. 

Wat is voor ECM de grootste uitdaging in het contact met bedrijven? 

Er ligt voor heel de meubelindustrie en interieurbouw (en maakindustrie) een grote uitdaging om een oplossing te vinden voor de krapte op de arbeidsmarkt. Nu en in de toekomst. Dat is dé duurzaamheidsuitdaging waar we samen mee te dealen hebben. 

Welk aspect binnen jouw werk geeft jou het meeste voldoening? 

Daar kan ik heel kort over zijn - het contact met mensen! 

Wat is je intussen het meest opgevallen in deze voor jou relatief nieuwe branche? 

Dat is zonder twijfel het vakmanschap en blijk van trots op de eindproducten die worden geproduceerd voor de opdrachtgevers. Overal waar ik kom laten bedrijven en medewerkers vol enthousiasme de meubelen zien en vertellen ze hoe ze tot het mooie eindresultaat zijn gekomen. 

Tot slot, met welke collega zou jij wel eens een week willen ruilen en waarom?

Zonder mijn collega’s te kort te willen doen, blijf ik voor nu het liefst lekker op mijn eigen plek zitten. Ik zie namelijk nog zoveel mooie taken en uitdagingen binnen mijn huidige functie, dat ik mij hier voorlopig op wil focussen.

Kan Henry iets voor jouw bedrijf betekenen op het gebied van bedrijfsadvies? Neem dan gerust contact op via h.vanbalen@ecm.nl of bel naar 06 - 19 53 39 62
Delen

Terug naar overzicht