Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Even voorstellen: Interview met Inge Lauwrier over haar rol en ambities binnen ECM.

4 maart 2023

Interview

In dit interview is het de beurt aan Inge Lauwrier - sinds kort werkzaam bij ECM als onderwijskundige. Waar het vak onderwijskunde haar absoluut niet vreemd is, is de meubelindustrie en interieurbouwbranche dat wel voor haar. Desalniettemin, is ze vastberaden om haar tanden hierin vast te bijten en een bijdrage te leveren aan kwaliteitsbehoud én verbetering van de medewerkers in onze branche. Take it away, Inge!

Om te beginnen, kan je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen ECM?

Mijn naam is Inge Lauwrier en sinds 1 januari 2023 werk ik bij ECM als onderwijskundig projectleider. Ik woon in Woerden samen met mijn partner en zoon, op slechts 850 meter van het kantoor van ECM af. Ik ga dus voortaan fietsend, wandelend of fluitend naar m’n werk! In mijn vrije tijd ben ik graag op pad met mijn gezin of vriendinnen en vind ik het leuk om sieraden te maken.

Na mijn opleiding onderwijskunde ben ik als onderwijskundige en opleidingsadviseur werkzaam geweest bij SBB en in de ziekenhuis- en revalidatiezorg. Ik ben dus nieuw in de meubelindustrie en interieurbouwbranche, maar ik heb veel zin om deze branche verder te ontdekken! 

Bij ECM ga ik verschillende projecten leiden en leermiddelen ontwikkelen voor zowel het vmbo als het mbo. Daarnaast zal ik mezelf bezig houden met de vraagstukken en verbetersuggesties voor de leermiddelen in Learnbeat.

Hoe ben je bij ECM terechtgekomen?

Ondanks dat ik zo dichtbij ECM woon, had ik nog niet eerder van ECM gehoord. Via een online vacature heb ik gesolliciteerd op deze baan.

Wat is je tot zover opgevallen aan ECM als organisatie?

In de zorgorganisaties waar ik werkte was opleiden en ontwikkelen belangrijk, maar nooit prioriteit nummer één. Bij ECM is daarentegen alles wat we doen gericht op het ontwikkelen en opleiden van mensen in de branche: van de leerlingen van het vmbo, studenten die een  mbo-opleiding volgen, tot de medewerkers van de bedrijven uit de branche. Ik hoef hier niemand te overtuigen waarom het opleiden en ontwikkelen van medewerkers zo belangrijk is om de kwaliteit en continuïteit binnen de branche te waarborgen. 

Verder merk ik dat de collega’s van ECM alles goed op orde hebben en erg gestructureerd zijn. Hier kon ik absoluut mijn voordeel mee doen; er lag een mooi inwerkprogramma voor me klaar, waardoor ik direct goed van start kon. 

Wat vind je van de meubelindustrie en interieurbouw als branche in z’n algemeenheid?

Ik ken de branche nog niet zo goed, maar wat mij nu al opvalt is dat de branche uit zo ontzettend veel verschillende bedrijven bestaat; van meubelstoffeerders, tot bedrijven die grafkisten maken, van ambacht, tot meer industrieel. Er is volgens mij ontzettend veel vakkennis binnen bedrijven.  Wat ik wel herken uit de zorg, is dat veel mensen niet doorhebben dat ze de hele dag door leren. Leren doe je niet enkel door opleidingen en trainingen te volgen, maar juist ook door te leren van collega’s en door veel zelf te doen.

Met welke grote uitdaging(en) ga jij op korte termijn aan de slag?

Ik ben net begonnen met de ontwikkeling van leermiddelen voor de opleiding tot meubelstoffeerder, vanwege het nieuwe kwalificatiedossier dat dit jaar ingaat. Daarnaast ben ik een project gestart om praktijkopdrachten voor het vmbo te herzien en zal ik, waar nodig, aanpassingen in Learnbeat gaan doen. 

Hoe belangrijk is de input van docenten en vakmensen uit het bedrijfsleven voor de ontwikkeling van de leermiddelen?

Heel erg belangrijk! Docenten en vakmensen kijken veelal vanuit hun eigen perspectief, maar iedereen zou hetzelfde doel voor ogen moeten hebben. Namelijk, mensen zo goed mogelijk opleiden, zodat zij hun werkzaamheden binnen het bedrijf zo goed mogelijk tot uitvoering kunnen brengen.  

Het is vooral in deze huidige tijd erg belangrijk dat mensen hun werk met plezier doen, zodat je ze kunt behouden voor de branche. Door zowel docenten als vakmensen te betrekken bij het ontwikkelen van leermiddelen en het aanbod van opleidingen/trainingen, sluit de inhoud zo goed mogelijk aan op hetgeen de student/medewerker gaat doen in het bedrijf.

Tot slot, met welke collega zou jij wel eens een week willen ruilen en waarom?

Met één van de bedrijfsadviseurs. Ik wil graag een betere indruk krijgen van de branche en het lijkt me erg leuk om eens een kijkje te nemen bij verschillende soorten bedrijven. Gelukkig staat er een dagje meelopen met één van de bedrijfsadviseurs op de planning in mijn inwerkprogramma!

Kan Inge iets voor jouw bedrijf betekenen op het gebied van leermiddelen en Learnbeat, neem dan contact op via i.lauwrier@ecm.nl of bel naar 0348-7240 59. 

Delen

Terug naar overzicht