Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Even voorstellen: Interview met Pauline van Leeuwen over haar rol als projectmedewerkster VVT en examinering

3 mei 2022

Interview

Tijdens het interview van deze week stellen we Pauline van Leeuwen aan jullie voor. Zij zet zich met volle overtuiging in voor een optimaal verloop van de vakvaardigheidstoets (VVT) en examinering. In dit interview gaat ze hier dieper op in.

Om te beginnen, kan je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen ECM? 

Mijn naam is Pauline van Leeuwen, woonachtig in Woerden. Verder ben ik getrouwd en heb een zoon van 17 jaar oud. Binnen ECM bekleed ik de functie van Projectmedewerkster VVT & examinering en daarnaast vervul ik werkzaamheden voor de administratie. 

In mijn vrije tijd loop ik graag met onze honden Donna en Pepper, sla ik regelmatig een boek open of kijk een leuke film of serie op  Netflix. In de zomerperiode ben ik in het weekend te vinden op de camping in Zeewolde.

Wat zijn jouw voornaamste werkzaamheden met betrekking tot de VVT’s? 

Dit gaat met name over het stroomlijnen en afhandelen van de administratie voor de VVT’s. Om dit in goede banen te leiden heb ik contact met alle betrokken stakeholders: scholen (docenten), de leerlingen die examen moeten doen, werkgevers van de leerlingen, coördinatoren van de examenlocaties en de examinatoren zelf. 

Hoe zorgen jullie ervoor dat de examinatoren ‘up to date’ blijven? 

Voor de examinatoren van respectievelijk niveau 2,3 en 4 organiseer ik één keer per jaar apart een examinatorentraining. Examinatoren zijn verplicht om minimaal één keer in de twee jaar een training bij te wonen, anders raken zij hun licentie kwijt en mogen ze niet meer examineren.

Er heeft ook een verandering plaatsgevonden op het gebied van het examineren zelf. Kan je ons hier meer over vertellen? 

Ja dat klopt inderdaad. Sinds begin dit jaar zijn we gestart met het examineren via het examenplatform: een digitale manier van examineren. We zijn hiermee afgestapt van het examineren op papier. Om dit in goede banen te leiden hebben we afgelopen najaar een viertal bijeenkomsten georganiseerd om de examinatoren en coördinatoren te informeren en te trainen.

Welk aspect binnen jouw werk geeft jou het meeste voldoening? 

Wanneer initiatieven volgens plan en succesvol verlopen, zoals de trainingen voor examinatoren van afgelopen maand. De twee trainingsdagen, die ik samen met Petra heb georganiseerd, zijn goed verlopen en daardoor zijn er op korte termijn weer een aantal nieuwe examinatoren inzetbaar. 

Ook iets heel simpels als het wegwerken van de mailbox aangaande aanmeldingen voor de VVT’s geeft voldoening. Het geeft me het gevoel dat ik productief ben geweest en zo kan ik met een goed gevoel naar huis. 

Tot slot, met welke collega zou jij wel eens een week willen ruilen en waarom? 

Ik zou best eens een weekje willen ruilen met een van de adviseurs. Het lijkt mij namelijk heel leuk om contact te hebben met de bedrijven in de branche. Je ziet en hoort wat er leeft en hebt nauw contact met een belangrijke stakeholder van ECM. De werkzaamheden van Gaby lijken me ook interessant: het contact met de scholen (zowel MBO als Middelbaar), contact met leerlingen over het maken van promotiefilmpjes, de ontwerpwedstrijd onder VMBO leerlingen en het organiseren van beurzen.

Kan Pauline iets voor jouw bedrijf betekenen op het gebied van vakvaardigheidstoetsen of examinering? Neem dan gerust contact op via p.vanleeuwen@ecm.nl of bel naar 0348 - 72 40 56.  


Delen

Terug naar overzicht