Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Even voorstellen: Interview met Sandra van Oudenallen over de vergoeding leermiddelen, competentiemeter en HR.

21 juli 2022

Interview

In het interview van deze week is het de beurt aan Sandra van Oudenallen. Zij is een van de langst dienende medewerkers binnen onze organisatie en ze zet zich nog elke dag met een enorme hartstocht in om het verschil te maken. Met de jaren kwamen er steeds meer verantwoordelijkheden bij haar te liggen en het is bewonderenswaardig om te zien hoe zij de verschillende ballen met verve hoog weet te houden. In dit interview gaat ze hier dieper op in.

Om te beginnen, kan je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen ECM? 

Mijn naam is Sandra van Oudenallen en ik ben woonachtig in de gezellige stad Woerden. Ik werk inmiddels al 22 jaar bij ECM en heb dus al heel wat verschillende projecten meegemaakt. Tegenwoordig houd ik me bezig met Vergoeding leermiddelen, competentiemeters en personeelszaken. Daarnaast assisteer ik bij de projecten instroombevordering, talentscans en de maatwerktrajecten voor bedrijven.

In mijn vrije tijd zing ik in een koor en zingen we nummers van pop tot klassiek. Het is een heerlijke ontspanning en ik doe dat met heel veel plezier met een leuke club vrouwen. Daarnaast zijn koken (vooral Grieks), lezen, puzzelen en wandelen dingen die ik graag doe ter ontspanning. 

Zou je wat verder kunnen uitweiden over je werkzaamheden binnen ECM?

Het project Vergoeding leermiddelen coördineer ik van A tot Z. Leerlingen kunnen ieder jaar een subsidie ontvangen voor hun (digitale) leermiddelen, maar zijn hier lang niet altijd van op de hoogte. Het is ieder jaar weer een uitdaging om zoveel mogelijk leerlingen te bereiken én te activeren om deze vergoeding op tijd aan te vragen.

De competentiemeter valt sinds kort ook onder mijn verantwoordelijkheid. Wanneer blijkt dat een bedrijf de competentiemeter wilt inzetten voor zijn medewerkers, zorg ik dat zij de beschikking krijgen over de juiste competentiemeter(s) en de koppelingen die daarbij horen.

Verder houd ik me samen met onze directeur bezig met de personeelszaken binnen ECM. Denk hierbij aan verlofregistratie, salarissen, contracten, ziekmeldingen, etc.

Op de website staat bij jouw quote: “je kunt de zee niet oversteken, door alleen naar het water te staren.”. Kun je dit eens toelichten? 

Als je iets wilt bereiken in het leven, zul je zelf de mouwen op moeten stropen en er voor gaan. Niet alleen roepen dat je iets graag wilt, maar ook daadwerkelijk actie ondernemen om datgene te bereiken wat je voor ogen hebt.

Welk aspect binnen jouw werk geeft jou het meeste voldoening?

De gevarieerdheid van het werk is hetgeen mij het meeste aanspreekt. Geen dag is hetzelfde. En iedere dag zijn er weer nieuwe uitdagingen!

Welke aspecten maken van ECM een mooie organisatie om voor te werken? 

Het mooie van deze organisatie is dat we te maken hebben met bedrijven, hun medewerkers, scholen en hun leerlingen. Je hebt met hen allemaal contact en kunt echt iets voor ze betekenen. 

Voor welke uitdagingen kom jij te staan in jouw werk?

Ondanks mijn 22-jarige ervaring blijven er genoeg vragen binnenkomen waar ik niet meteen een antwoord op heb. Ik beschouw het als een uitdaging om de antwoorden op deze vragen dan zo snel mogelijk boven tafel te krijgen. 

Met welke collega zou je een week willen ruilen? 

Eigenlijk zit ik wel goed op mijn plek in mijn huidige functie en zou ik niet echt willen ruilen met één van mijn collega’s. 

Kan Sandra iets voor jouw bedrijf betekenen op het gebied van Vergoeding leermiddelen of competentiemeters? Neem dan gerust contact op via s.vanoudenallen@ecm.nl of bel naar 0348- 72 40 57.

Delen

Terug naar overzicht