Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Cursus commerciële communicatie, -vaardigheden en -technieken

Een organisatie functioneert zo goed als de communicatie verloopt. Dat maakt het vanzelfsprekend  belangrijk om hier duidelijk aandacht aan te besteden. Niet alleen de interne communicatie, maar vooral ook de communicatie naar klanten en partners.  Het belangrijkste onderwerp van deze praktische commerciële cursus is dan ook de communicatie met klanten. Aan bod komen onder andere de wensen en behoeften van klanten inventariseren, presentatietechnieken, vragen om de order en koude acquisitie.

Hogere omzet en een betere marge door minder korting!

Aanmelden voor de cursus

100%
De cursuskosten worden 100% gesubsidieerd
1,5 tot 2,5
dag per cursus
9
Ruim 9 cursusonderdelen: maatwerk

Doel van de cursus

Veel ondernemers en verkopers/accountmanagers hebben al een goede kennis van verkopen, maar dit wordt niet altijd in de praktijk gebracht. Door ze nog bewuster te maken van deze latente kennis, maar ook door belangrijke vaardigheden en technieken te bespreken, kan snel een beter resultaat behaald worden; een hogere omzet en een betere marge onder andere door minder korting.

Het trainingsbureau

Omdat het commerciële proces een van de belangrijkste processen binnen een bedrijf is, vindt ECM het van groot belang om bedrijven en hun medewerkers hier op een onderscheidende manier in te ondersteunen. Bij de selectie van het trainingsbureau dat deze commerciële communicatietrainingen verzorgt, Topverkopers Sales Academy, hebben de adviseurs van ECM er daarom zelf een verkoop- en communicatietraining gevolgd. We waren onder de indruk! Zo zijn we er zeker van dat de geselecteerde cursussen een grote toegevoegde waarde zullen hebben.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus van 2,5 dag die via open inschrijving gegeven wordt (start 26 maart 2024) is bedoeld voor iedereen in het bedrijf die regelmatig commerciële contacten heeft met klanten. Dat kunnen ondernemers, verkopers/accountmanagers maar juist ook werkvoorbereiders en projectmanagers zijn.

Incompany mogelijk
De incompany variant kunnen we afstemmen op de verschillende commerciële functies binnen de meubelindustrie en interieurbouw. Maatwerk dus. We kunnen dan drie verschillende cursussen aanbieden:

 • commerciële vaardigheden en -technieken voor (koude) acquisitie en relatiebeheer voor dga’s, zzp-ers en senior accountmanagers;
 • commerciële vaardigheden en -technieken voor (junior) accountmanagers;
 • communicatieve vaardigheden en -technieken voor werkvoorbereiders en projectmanagers.

Welke onderwerpen worden er tijdens de cursus behandeld?

Deze training omvat onder andere de volgende onderwerpen:

€985,-

Exclusief BTW

 • communicatieve vaardigheden, waaronder luister- en vraagtechnieken;
 • efficiënt wensen van de klant inventariseren;
 • presentatietechnieken;
 • hoe omgaan met meerwerk;
 • offertes opstellen;
 • afsluittechnieken;
 • het vragen om de order;
 • effectief nabellen van offertes
 • new business genereren en koude acquisitie.

Cursusbeschrijving:

In de cursus wordt veel aandacht besteed aan situaties waar in de praktijk tegenaan wordt gelopen en is er veel ruimte voor eigen inbreng. Ook worden waardevolle commerciële vaardigheden en technieken besproken. Daarnaast worden communicatieve vaardigheden doorgenomen en getraind die inzicht geven in het gedrag van klanten en hoe daar op in te spelen.

Het resultaat van de cursus is:

 • meer zelfvertrouwen en werkplezier;
 • meer nieuwe klanten;
 • kortere doorlooptijd verkoopproces;
 • hogere conversie van offertes;
 • makkelijker betere resultaten zoals een hogere omzet en grotere marges.

Aanmelden voor de cursus

Twee cursussen:

Je kunt binnenkort kiezen uit twee cursussen met een verschillende lengte. 

 • een cursus van één dag commerciële communicatie training met een halve dag herhalingstraining (voor groepen van 3 personen).
 • een intensievere cursus van twee dagen commerciële communicatie training met een herhalingstraining van halve dag (voor groepen van 4 tot 5 personen).

De eerstvolgende cursus met open inschrijving wordt gepland in april 2024. Zie hieronder de praktische gegevens. Dit is de intensievere variant van 2 dagen en een halve dag herhalingstraining.

Na afloop van de training kun je via de ECM-scholingssubsidieregeling een aanzienlijk deel van de kosten terugvragen: www.ecm.nl/scholingssubsidie.


 PRAKTISCHE GEGEVENS
Voorwaarden en werkwijze ECM-Academy

Duur:

2 dagen met een dagdeel herhalingstraining.

Locatie:

Bunnik

Data:26 maart, 9 en 23 april 2024

Kosten:

€ 985,- p.p. excl. btw.

Subsidie

De cursuskosten worden in 2023 en 2024 gesubsidieerd met een maximum van € 1.000 per persoon. De loon- en reiskosten zijn voor rekening van het bedrijf.

Incompany:

Incompany of bedrijfsgroepen zijn mogelijk, hiervoor gelden andere voorwaarden. Je kunt hierover contact opnemen met ECM.

Uitvoerder:

De training wordt gegeven door Topverkopers Sales Academy.

Aanmelden voor de cursus

18

Modules vakopleidingen nu te volgen

846

Cursisten gingen je voor in 2022

1000

Gratis online cursussen