Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Vergoeding leermiddelen

Volg je een bbl-opleiding op niveau 2, 3 of 4? Dan is de vergoeding leermiddelen een vergoeding van de kosten voor de lesboeken of digitale leermiddelen die je gebruikt.

Terug naar overzicht

Wat wordt er vergoed?

Je kunt voor het schooljaar 2023-2024 rekenen op een vergoeding van € 164 per jaar. Per niveau kun je meerdere achtereenvolgende jaren de subsidie aanvragen. Voor niveau 2 en 3 is dit maximaal drie jaar en voor niveau 4 maximaal vier jaar (maximaal twee jaar als de opleiding bovenop de niveau 3 opleiding gevolgd wordt).

Hoe vraag ik de vergoeding aan?

Bij de start van elk opleidingsjaar kun je als student je aanvraag indienen op de online ECM subsidie-portal portal.mijnecm.nl. Download hieronder de instructie voor de aanvraag. Als je werkgever de leermiddelen betaalt, kan deze ook zelf de subsidie aanvragen.

Lees hier hoe je de vergoeding leermiddelen kunt aanvragen.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag?
  • Het Kamer van Koophandel nummer van het bedrijf of het Samenwerkingsverband waar je werkt. 
  • Je ondertekende praktijkovereenkomst: dat is de overeenkomst tussen jou, je school en je leerbedrijf. 
Wat zijn de voorwaarden?

Een belangrijke voorwaarde voor het ontvangen van subsidie, is dat het bedrijf waar jij je opleiding volgt, is aangesloten bij het Sociaal Fonds Meubel.

Wanneer moet de aanvraag gedaan zijn?

Bij de start van elk opleidingsjaar kun je de vergoeding aanvragen. De aanvraag dient voor 1 februari (volgend op de start van het opleidingsjaar) in ons online subsidieportal gedaan te worden. Je kunt 1x per jaar aanvragen.

Wanneer wordt de vergoeding uitbetaald?

Als je een aanvraag hebt gedaan voor een vergoeding, dan ontvang je na uiterlijk twee weken een reactie van ECM. Is de aanvraag in orde, dan ontvang je een specificatie van de aan jou toegezegde subsidie en wordt het bedrag op de aangegeven rekening overgemaakt.

Wie ontvangt de vergoeding?

De vergoeding wordt uitbetaald aan jou als student. Als je werkgever de kosten van de leermiddelen/licentie heeft betaald, dan ontvangt deze de vergoeding.

Je ondertekende praktijkovereenkomst is bij de aanvraag voor ons erg belangrijk. Dit is de overeenkomst tussen jou, de school en het leerbedrijf. Dus niet een arbeidsovereenkomst of een onderwijsovereenkomst. In 50% van de gevallen krijgen we een verkeerd document meegestuurd bij de aanvraag wat tot aanzienlijke vertraging leidt in het uitbetalen van de subsidie. Check bij je school wat de goede overeenkomst is!
Zonder praktijkovereenkomst krijg je geen subsidie. 

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen