Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

De arbeidsmarktmonitor

Regelmatig voeren we bij ECM een arbeidsmarktmonitor uit. Dit geeft de branche inzicht in de veranderingen die plaatsvinden in de markt. In het voorjaar van 2022 publiceren we een actuele arbeidsmarktmonitor.

Terug naar overzicht

In de arbeidsmarktmonitor vind je gegevens over de omvang van de branche, het aantal vacatures, het aantal studenten, groei en krimp.

De monitor is een spiegel van de stand van zaken in de meubel- en interieurbouw. Zo weten we precies hoe de branche ervoor staat en waar nog ruimte is voor sturing, verbetering en ontwikkeling.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik getallen over bedrijven, werknemers en studenten in de meubelindustrie en interieurbouw?

ECM komt in het voorjaar van 2022 met een nieuwe versie van de Arbeidsmarktmonitor. De monitor is een spiegel van de stand van zaken in de meubelindustrie en interieurbouw.

Waar kan je in Nederland een mbo-beroepsopleiding volgen?

De mbo-beroepsopleidingen in de meubelindustrie en interieurbouw zijn bij een groot aantal scholen te volgen. Er is één gespecialiseerde vakschool in Nederland, de HMC MBO Vakschool, met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam. Verder zijn opleidingen te volgen op 22 Roc's verspreid over het hele land. Een totaaloverzicht van alle scholen vind je op Scholen | Meubelmaker worden.

Kan je in de meubelindustrie en interieurbouw een vergoeding in de kosten van cursussen krijgen?

Expertisecentrum Meubel biedt financiële ondersteuning voor cursussen en trainingen. In totaal hebben we zes verschillende subsidieregelingen. Deze kunnen aangevraagd worden door werkgevers, maar sommige hiervan kunnen ook aangevraagd worden door de student of werknemer zelf. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1600
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1760
Bedrijven kunnen op ons rekenen