Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

“Toetsing op een andere locatie zie ik niet als een nadeel, het hoort erbij”

Corné den Bok volgt de opleiding allround meubelmaker/ (scheeps)interieurbouw niveau 3 aan het Gilde Vakcollege Techniek in Gorinchem. Tegelijkertijd werkt hij bij Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen en Interieurbouw in Werkendam. Wat vindt hij van de vakvaardigheidstoets (vvt)?

Werken en leren tegelijk bevalt Corné erg goed: “Wat je op school leert, kun je direct toepassen in de praktijk. Dat inspireert en zo leer je het meest. Of ik opzie tegen de vakvaardigheidstoets? Dat niet, maar ik voel wel een soort spanning. Het is toch hét moment waarop je moet laten zien wat je kunt. Maar het moet goed gaan, hoor. Ik heb in de praktijk veel geoefend, dus ik ben er straks zeker klaar voor.”

Andere locatie 
Vindt Corné het een nadeel dat de vvt op een andere, voor hem onbekende locatie wordt afgenomen? “Dat geeft een beetje meer spanning, omdat je gewend bent op je eigen vertrouwde leerplek te werken. Natuurlijk kies je liever voor de makkelijkste weg. Maar je moet overal je werk kunnen doen, dus wat dat betreft is het alleen maar goed. Het gaat erom dat je laat zien dat je het kan, en het is logisch dat je dat ook op een andere plek moet kunnen. Dus ik zie het niet als een nadeel, het hoort erbij.”

Bewijs van kwaliteit
Volgens Corné is een goede beoordeling van de verrichtingen tijdens de vvt belangrijk. “Het is een bewijs van kwaliteit. Dat is vooral van belang als je straks op een andere baan solliciteert: een andere werkgever weet dan dat je echt kunt toepassen wat je geleerd hebt. Dat geeft toch zekerheid. En het staat natuurlijk mooi op je cv!”

Meer lezen over wat de meerwaarde van de vvt is? Je leest alles via de onderstaande button!

Lees hier alles over de meerwaarde van de VVT