Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Jouw studie

Zonder studie is het bijna onmogelijk om een goede baan te krijgen. Dat geldt ook voor de meubelindustrie en interieurbouw. Gelukkig zijn er in onze branche uitstekende scholen om het vak te leren. Al vanaf het begin van je studie speelt Expertisecentrum Meubel hierin een rol. Wij ontwikkelen de digitale leermiddelen voor de scholen en maken ook toetsen en examens. Ook leiden we een deel van de examinatoren op.

Kunt u alles vinden?

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een bbl-opleiding volgen als ik meubelmaker wil worden?

In geheel Nederland kun je op een mbo-school de opleiding tot meubelmaker volgen. Op onze partnersite meubelmakerworden.nl vind je een kaartje met alle locaties en opleidingen voor de meubelindustrie en interieurbouw in Nederland.

Kan ik een vergoeding krijgen voor de kosten van mijn leermiddelen die ik op school gebruik?

Jazeker! Met onze subsidieregeling “vergoeding leermiddelen” kun je 3 jaar achterelkaar een bedrag van € 180 vergoed krijgen. Kijk voor meer informatie op Vergoeding leermiddelen.

Wat ga ik verdienen als ik een bbl-opleiding opleiding in een bedrijf ga volgen?

Over het loon van een bbl-student zijn afspraken gemaakt in de CAO voor de meubel. De laatste CAO kun je hier vinden. De tabel voor het loon naar leeftijd vind je op pagina 15 en 16.

Actualiteiten

Wil je weten wat er gaande is op het gebied van de meubelindustrie en interieurbouw? Of ben je benieuwd naar recente werkzaamheden, projecten of trainingsmogelijkheden van ECM? Hier lees je alle nieuwtjes en actualiteiten in dit vakgebied.

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen