Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Vergoeding leermiddelen

Dit is een vergoeding voor de lesboeken of digitale leermiddelen die je gebruikt als je een bbl-opleiding niveau 2, 3 of 4 volgt.

Terug naar overzicht

Wat wordt er vergoed?

Je kunt voor het schooljaar 2023-2024 rekenen op een vergoeding van € 164 per jaar. Per niveau kun je meerdere achtereenvolgende jaren de subsidie aanvragen. Voor niveau 2 en 3 is dit maximaal drie jaar en voor niveau 4 maximaal vier jaar (maximaal twee jaar als de opleiding bovenop de niveau 3 opleiding gevolgd wordt).

Hoe vraag ik de vergoeding aan?
  • Bij de start van elk opleidingsjaar kun je als student je aanvraag indienen op de online ECM subsidie-portal portal.mijnecm.nl. Download hieronder de instructie voor de aanvraag. Als je werkgever de leermiddelen betaalt, kan deze ook zelf de subsidie aanvragen.

Hoe vraag ik de vergoeding leermiddelen aan?

Wat heb ik nodig voor de aanvraag?
  • het Kamer van Koophandel nummer van het bedrijf waar je werkt;
  • je praktijkovereenkomst;
Wat zijn de voorwaarden?

Een belangrijke voorwaarde voor het ontvangen van subsidie, is dat het bedrijf waar jij je opleiding volgt, aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel.

Wanneer moet de aanvraag gedaan zijn?

Bij de start van elk opleidingsjaar kun je de vergoeding aanvragen. De aanvraag dient voor 1 februari (volgend op de start van het opleidingsjaar) in ons online subsidieportal gedaan te worden. Je kunt 1x per jaar aanvragen.

Wanneer wordt de vergoeding uitbetaald?

Als je een aanvraag hebt gedaan voor een vergoeding, dan ontvang je na uiterlijk twee maanden een reactie van ECM. Is de aanvraag in orde, dan ontvang je een specificatie van de aan jou toegezegde subsidie en wordt het bedrag op de aangegeven rekening overgemaakt.

Wie ontvangt de vergoeding?

De vergoeding wordt uitbetaald aan de student. Als de werkgever de kosten van de leermiddelen/licentie heeft betaald, dan ontvangt deze de vergoeding.

Veelgestelde vragen

Kan ik een training doen om praktijkopleider in mijn bedrijf te worden.

Dat kan! ECM verzorgt jaarlijks op meerdere locaties in het land de vierdaagse training Praktijkopleider die voor 100% voor de branche gesubsidieerd wordt. Kijk op Praktijkopleider voor data, locaties en meer informatie.

Ik ben meubelmaker en wil graag werkvoorbereider worden. Wat zijn de mogelijkheden?

We helpen graag iedereen die door wil groeien in zijn werk. Dat start met een goed loopbaan gesprek over je mogelijkheden. Neem contact met een van onze adviseurs.

Voor de administratie op ons bedrijf wil ik een cursus Praktijkdiploma boekhouden gaan doen. Wat zijn de subsidiemogelijkheden.

Voor bijna alle cursussen en trainingen die voor je functie nodig zijn kan je bedrijf of jijzelf (als je de cursus zelf betaalt) subsidie aanvragen. In 2022 vergoed de scholingssubsidieregeling 100% van de cursuskosten als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel, met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoe weet ik of het bedrijf waar ik werk aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel zodat ik subsidie kan aanvragen?

Je kunt dat uiteraard bij je werkgever opvragen. ECM kan het je ook vertellen, stuur gerust een mail met je vraag naar info@ecmeubel.nl.

Laat je persoonlijk adviseren

Wij helpen je graag. Klik hier voor onze servicedesk of neem contact op via onderstaande contactgegevens.