Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

Training praktijkopleiders

Wil jij erkend praktijkopleider worden? Volg dan de training praktijkopleider die door ECM regelmatig georganiseerd wordt op diverse locaties in het land.

Nu aanmelden

Aansluiten op behoeften uit de branche

Onze branche heeft behoefte aan praktijkopleiders, want hoe belangrijk is het niet dat studenten vakkundig opgeleid worden. De training van ECM sluit goed aan bij hoe er tegenwoordig gewerkt wordt in de praktijk. Aansturen, begeleiden, plannen, organiseren en vakdeskundigheid toepassen horen daar allemaal bij. Van de praktijkopleider wordt daarnaast verwacht dat hij studenten kan enthousiasmeren, motiveren en stimuleren. Een mooie, maar ook uitdagende taak!

Inhoud van de training

De training Praktijkopleider duurt 4 dagen en is onderverdeeld in 7 blokken:

  • Blok 1: Voorbereiden
  • Blok 2: Kennismaken
  • Blok 3: Begeleiden
  • Blok 4: Coachen
  • Blok 5: Leerproces monitoren
  • Blok 6: Evalueren en beoordelen
  • Blok 7: Examen
Handige informatie:

Ben je al praktijkopleider? Wij hebben handige informatie voor praktijkopleiders  voor je verzameld over diverse zaken rondom de praktijkopleider.

 

PRAKTISCHE GEGEVENS

Werkwijze en voorwaarden training Praktijkopleider

Cursusduur:
4 dagen van 9.00-16.00 uur
Locatie/data
Hoogeveen: 9 en 23 oktober, 6 en 13 november 2024
Nuenen: 30 oktober, 13 en 27 november, 11 december 2024
Rotterdam: 20 februari, 6 en 20 maart, 3 april 2025
Aanmelden:Meld je uiterlijk 14 dagen voor de start van de training aan. In verband met de organisatie van de training neemt ECM  namelijk 14 dagen voorafgaand aan de start van de training een besluit of de training wel dan niet doorgaat. 
Groepsgrootte:
12 personen
Kosten:
De cursuskosten zijn € 1.000 per persoon excl. btw. Bedrijven aangesloten bij het Sociaal Fonds Meubel ontvangen 100% subsidie op de cursuskosten.
Aanmelden:Je kunt je online aanmelden via ons portal:

Aanmelden

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen