Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

Instromen

In de meubel- en interieurbouw zijn veel nieuwe vakmensen nodig. Er gaan de komende jaren veel oudere werknemers met pensioen en de die lege plekken moeten nodig weer opgevuld worden. ECM doet er dan ook alles aan om de instroom in deze branche te bevorderen. 

We willen jongeren enthousiast maken voor een carrière in de meubel- en interieurbouw en hen stimuleren om hierin een opleiding te gaan volgen.

Terug naar overzicht

Website meubelmakerworden

Een van de hulpmiddelen die we hiervoor gebruiken is de website meubelmakerworden.nl. Hier kan een scholier alle informatie vinden die nodig is over dit vakgebied en de mogelijkheden die er zijn.

Onderwijsbeurzen en studiekeuzebeurzen

In elk najaar staan we met een prachtige en interactieve beursstand van meubelmakerworden.nl op diverse onderwijsbeurzen. Een ideaal podium om jongeren te werven en elk jaar weer succesvol. In 2023 was er de primeur van het magazine Vakkanjers. In dit magazine laten een aantal jonge vakkanjers in opleiding zien wat een mooie meubels ze maken en vertellen ze waarom ze hun opleiding zo mooi vinden.

Veelgestelde vragen

Kan ik een training doen om praktijkopleider in mijn bedrijf te worden.

Dat kan! ECM verzorgt jaarlijks op meerdere locaties in het land de vierdaagse training Praktijkopleider die voor 100% voor de branche gesubsidieerd wordt. Kijk op Praktijkopleider voor data, locaties en meer informatie.

Ik ben meubelmaker en wil graag werkvoorbereider worden. Wat zijn de mogelijkheden?

We helpen graag iedereen die door wil groeien in zijn werk. Dat start met een goed loopbaan gesprek over je mogelijkheden. Neem contact met een van onze adviseurs.

Voor de administratie op ons bedrijf wil ik een cursus Praktijkdiploma boekhouden gaan doen. Wat zijn de subsidiemogelijkheden.

Voor bijna alle cursussen en trainingen die voor je functie nodig zijn kan je bedrijf of jijzelf (als je de cursus zelf betaalt) subsidie aanvragen. In 2022 vergoed de scholingssubsidieregeling 100% van de cursuskosten als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel, met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoe weet ik of het bedrijf waar ik werk aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel zodat ik subsidie kan aanvragen?

Je kunt dat uiteraard bij je werkgever opvragen. ECM kan het je ook vertellen, stuur gerust een mail met je vraag naar info@ecmeubel.nl.

Laat je persoonlijk adviseren

Wij helpen je graag. Klik hier voor onze servicedesk of neem contact op via onderstaande contactgegevens.