Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Instroombevordering

Goed personeel maakt een bedrijf. Dat weten we maar al te goed bij ECM en daar zetten wij ons dan ook graag voor in. Momenteel is er in meerdere branches een tekort aan nieuwe aanwas, nog belangrijker dus om de beroepen in de meubelindustrie en interieurbouw zichtbaar te maken voor jongeren.

Terug naar overzicht

Jongeren warm maken voor werken in de meubelindustrie en interieurbouw

Samenwerken is daarin essentieel. Dat doen we intensief met het onderwijs en met bedrijven. Een mooi voorbeeld hiervan is onder andere de regelmatige deelname aan onderwijsbeurzen met onze fraaie beursstand Meubelmakerworden.nl. Op deze stand werken wij nauw samen met bedrijven én het onderwijs om jongeren die voor een studiekeuze staan enthousiast te maken voor de beroepen in de meubelindustrie en interieurbouw.

De website Meubelmakerworden.nl

De basis is www.meubelmakerworden.nl. Dit is de website waar wij jongeren enthousiast maken voor de beroepen in de onze mooie branche. Met informatie over de beroepen (video's), de opleidingen, open dagen en samenwerkingsverbanden. Deze website én de video’s zijn gemaakt in samenwerking met jongeren zodat we weten dat we de doelgroep op de juiste manier bereiken.

Promotiemateriaal voor bedrijven en scholen

Regelmatig voorzien we scholen en bedrijven van promotiemateriaal voor de instroombevordering. Zo is er de folder “Weet jij al wat je wilt worden?” en hebben we banners voor scholen en samenwerkingsverbanden. Voor beurzen of kleine evenementen zijn er ook rugtasjes en gadgets. Doet je bedrijf mee aan een lokaal evenement en kun je hier materiaal voor gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie of zelf ideeën?

Heb je zelf ideeën of activiteiten om bezig te zijn met instroombevordering, wil je meer informatie over de hierboven genoemde activiteiten of wil je promotiemateriaal? Neem gerust contact op met Gaby Ockeloen, projectleider instroombevordering bij ECM: g.ockeloen@ecmeubel.nl of bel Gaby op 06 10 98 06 12.

Wil je meer weten over onze activiteiten? Download hier het ECM-leaflet instroombevordering

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen