Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

Vergoeding Leermiddelen

Volg je een bbl-opleiding op niveau 2, 3 of 4? Dan kan je met de vergoeding leermiddelen geld terug krijgen van de kosten voor de lesboeken of digitale leermiddelen die je gebruikt.

Wat wordt er vergoed?

Je kunt voor het schooljaar 2024-2025 € 164 terug krijgen. Je kunt meerdere jaren de subsidie aanvragen. Voor je opleiding op niveau 2 en 3 is dit maximaal drie jaar en voor niveau 4 maximaal vier jaar (maximaal twee jaar als de opleiding bovenop de niveau 3 opleiding gevolgd wordt).

Hoe vraag ik de vergoeding aan?

Bij de start van elk opleidingsjaar kun je als student je aanvraag online indienen op onze website portal.mijnecm.nl. Download hieronder de "aanvraaghulp" zodat je dat makkelijk kunt doen.

Aanvraaghulp voor de vergoeding leermiddelen

 

Wat heb je nodig voor de aanvraag?

1. Het Kamer van Koophandel nummer van het bedrijf of het Samenwerkingsverband waar je werkt. 

2. Je praktijkovereenkomst (bij sommige scholen heet dat stagecontract): dat is de overeenkomst tussen jou, je school en je leerbedrijf. Hierop staan de gegevens van jou, van je opleiding – zoals naam opleiding, niveau, start -en einddatum-, van je leerbedrijf en van je school. De overeenkomst moet handtekeningen hebben van jou, je school en het leerbedrijf. Zonder deze ondertekende overeenkomst kun je geen geld terug krijgen.

Wat zijn de voorwaarden?

Een belangrijke voorwaarde voor het kunnen krijgen van de subsidie is dat het bedrijf waar jij je opleiding volgt is aangesloten bij het Sociaal Fonds Meubel. Je kunt dit bij het  bedrijf waar je werkt navragen.

Wanneer moet de aanvraag gedaan zijn?

Bij de start van elk opleidingsjaar kun je de vergoeding aanvragen. De aanvraag dient voor 1 februari (volgend op de start van het opleidingsjaar) in ons online subsidieportal gedaan te worden. Je kunt 1x per jaar aanvragen.

Wanneer wordt de vergoeding uitbetaald?

Als je een aanvraag hebt gedaan voor een vergoeding, dan ontvang je na uiterlijk twee maanden een reactie van ECM. Is de aanvraag in orde, dan ontvang je een specificatie van de aan jou toegezegde subsidie en wordt het bedrag op de aangegeven rekening overgemaakt.

Wie ontvangt de vergoeding?

De vergoeding wordt uitbetaald aan de student. Als de werkgever de kosten van de leermiddelen/licentie heeft betaald, dan ontvangt deze de vergoeding.

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2024 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen