Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

Vergoeding Leermiddelen

Dit is een vergoeding voor de lesboeken of digitale leermiddelen die je als student gebruikt wannneer je een bbl-opleiding niveau 2, 3 of 4 volgt.

Terug naar overzicht

Wat wordt er vergoed?

Je kunt rekenen op een vergoeding van € 164 per jaar. Per niveau kun je meerdere achtereenvolgende jaren de subsidie aanvragen. Voor niveau 2 en 3 is dit maximaal drie jaar en voor niveau 4 maximaal vier jaar (maximaal twee jaar als de opleiding bovenop de niveau 3 opleiding gevolgd wordt).

Hoe vraag ik de vergoeding aan?

Bij de start van elk opleidingsjaar kun je als student je aanvraag indienen op het online ECM subsidie-portal portal.mijnecm.nl. Download hieronder de instructie voor de aanvraag. Als je werkgever de leermiddelen betaalt, kan deze ook zelf de subsidie aanvragen.

Instructie: Hoe vraag ik de vergoeding leermiddelen aan?

Wat heb je nodig voor de aanvraag?
  • het Kamer van Koophandel nummer van het bedrijf waar je werkt;
  • je praktijkovereenkomst;
Wat zijn de voorwaarden?

Een belangrijke voorwaarde voor het ontvangen van subsidie, is dat het bedrijf waar jij je opleiding volgt, aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel.

Wanneer moet de aanvraag gedaan zijn?

Bij de start van elk opleidingsjaar kun je de vergoeding aanvragen. De aanvraag dient voor 1 februari (volgend op de start van het opleidingsjaar) in ons online subsidieportal gedaan te worden. Je kunt 1x per jaar aanvragen.

Wanneer wordt de vergoeding uitbetaald?

Als je een aanvraag hebt gedaan voor een vergoeding, dan ontvang je na uiterlijk twee maanden een reactie van ECM. Is de aanvraag in orde, dan ontvang je een specificatie van de aan jou toegezegde subsidie en wordt het bedrag op de aangegeven rekening overgemaakt.

Wie ontvangt de vergoeding?

De vergoeding wordt uitbetaald aan de student. Als de werkgever de kosten van de leermiddelen/licentie heeft betaald, dan ontvangt deze de vergoeding.

Subsidie aanvragen

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen