Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

ECM-Academy

ECM heeft goed zicht op meubelindustrie en interieurbouw. Zo weten we ook waar de behoeften liggen als het gaat om opleidingen en cursussen. Daarom stellen we elk jaar weer, in overleg met de branche, een uitgebreid scholingspakket samen: de ECM-Academy.

Terug naar overzicht

Bedrijven en hun medewerkers kunnen hiervan gebruik maken en ontvangen daarvoor Scholingssubsidie. De meeste trainingen en cursussen van ECM-Academy kunnen ook in-company gevolgd worden. Meer informatie over in-company cursusmogelijkheden vind je hier.

De werkwijze en de voorwaarden die gelden voor het aanmelden, deelnemen en subsidies krijgen lees je bij de detailinformatie van elke training.

Overzicht alle trainingen en data

 

Cursus commerciële communicatie

Het belangrijkste onderwerp van deze praktische  cursus is de communicatie met klanten. Daarbij prikkelen we graag jouw commerciële houding en laten we zien wat dat op kan leveren! Aan bod komen onder andere het krijgen van inzicht in gedrag van klanten, alles over verkoopgesprekken en de juiste communicatie instrumenten toepassen.

Spuiten voor de meubelindustrie en interieurbouw

ECM heeft samen met Innovam Schadeherstel een maatwerkconcept ontwikkeld voor een cursus Spuiten voor de meubelindustrie en interieurbouw. Deze gespecialiseerde cursus wordt alleen in-company gegeven en kan al georganiseerd worden met één deelnemer. Doel van de cursus: Haal meer rendement uit je spuitwerk en bespaar zodoende kosten.

Basistrainingen elektrotechniek en installatietechniek

In de interieurbouw moeten steeds vaker ook eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden uitgevoerd worden, zoals het plaatsen van wandcontactdozen en schakelaars. Daarbij kan ook installatietechniek nodig zijn: aanleggen van leidingen en aansluiten van bijvoorbeeld sanitair. ECM biedt nu op maat gemaakte praktijktrainingen aan, waarvoor je geen uitgebreide elektrotechnische of installatietechnische werkervaring nodig hebt. Met de button "Aanmelden voor de cursus" open je het contactformulier. Vul het in en we nemen z.s.m. contact met je op !

De monteur als ambassadeur

Als monteur ben je praktisch en technisch bezig. Je bouwt, installeert en onderhoudt. Dit is (als het goed is) wat je graag doet en wat je hebt geleerd tijdens je opleiding. Maar als monteur doe je eigenlijk nog veel meer. Je verleent service en hebt contact met klanten. Je bent in feite het gezicht van het bedrijf waar je werkt. Een ambassadeur dus eigenlijk. Het is daarom belangrijk dat je ook communicatief vaardig bent, klantgericht en servicegericht. En natuurlijk maakt het jouw werk ook een stuk leuker als je goed contact hebt met klanten!

 • Incompany
 • 2 dagdelen
 • In overleg
Meer informatie
QRM workshop

Wil je tijd besparen, minder voorraden en slimmer samenwerken? Dan wil je leren werken met QRM: een bedrijfskundige tool om de doorlooptijd drastisch te verkorten en medewerkers beter inzetbaar te maken. Maak in een dagdeel actief kennis met de principes van QRM.

 • 1 dag
 • Incompany
Meer informatie
VCA Basisveiligheid en VCA-VOL

Veilig je werk kunnen doen is belangrijk. Op de werkvloer, maar ook daarbuiten. Opdrachtgevers vereisen steeds vaker van bedrijven in de meubel- en interieurbouw dat ze VCA gecertificeerd zijn. Maar uiteindelijk doe je het als bedrijf natuurlijk niet alleen voor de opdrachtgever. Het is voor jezelf ook een prettig idee om veilig te kunnen werken, met het oog op een goede gezondheid én een beter milieu.

 • 1 dag
 • In overleg
Meer informatie
Klantcommunicatie

Heb jij op je werk regelmatig contact met klanten? Dan loop je soms misschien tegen situaties aan die je anders had kunnen of willen aanpakken. Je krijgt te maken met veel verschillende klanten, van hele begripvolle en geduldige tot klanten met hoge verwachtingen die zich echt ‘koning’ voelen.

 • 2 dagen
 • Midden van het land
Meer informatie
Slimmer samenwerken

Een goede samenwerking tussen leidinggevenden en medewerkers is erg belangrijk. Je bent er immers met elkaar verantwoordelijk voor dat het werk goed en efficient uitgevoerd wordt. In de cursus Slimmer (samen)werken gaan leidinggevenden en medewerkers samen aan de slag om het werk slimmer en beter te organiseren.

 • 8 dagen
 • Incompany
 • In overleg
Meer informatie
AutoCAD basis

AutoCAD is een technisch tekenprogramma dat wordt gebruikt in veel verschillende vakgebieden. Ook in de meubel- en interieurbouw wordt het veel gebruikt. Met behulp van deze training kan iedereen ermee leren werken!

 • 4 dagen
 • Diverse locaties mogelijk
Meer informatie

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen