Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

HBO-opleiding

In de branche van meubel- en interieurbouw zijn voornamelijk functies op mbo-niveau. Toch is er ook steeds meer behoefte aan medewerkers met een hbo-opleiding.

Terug naar overzicht

Dit komt door de strengere eisen die gesteld worden op het gebied van management, professionalisering, automatisering, klantgerichtheid en kwaliteit. Dit geldt vooral voor functies in (project)management, werkvoorbereiding en bedrijfsleiding.

Expertisecentrum Meubel stimuleert hiervoor de opleiding Associate degree Technische Bedrijfskunde. Een Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding die in deeltijd gevolgd kan worden. Goed te combineren dus naast een bestaande baan. Het accent van de opleiding ligt op het ontwikkelen van managementkennis en -vaardigheden en organisatiekunde.

Ook andere hbo-opleidingen behoren tot de mogelijkheden.

Aanmelden via Studielink

De aanmelding voor een hbo-ad opleiding of een andere hbo-opleiding doe je bij de hogeschool via Studielink. Dit is het inschrijfkanaal voor alle inschrijvingen bij hogescholen en universiteiten in Nederland. Ga naar www.studielink.nl en log in met je DigiD.

Scholingssubsidie aanvragen

Met scholingssubsidieregeling van ECM kun je per studiejaar € 1.000 subsidie aanvragen. Dit doe je via het online subsidieportal van ECM: portal.mijnecm.nl.  Meer info over Scholingssubsidie.

Meer weten over een hbo-ad opleiding? Bekijk hier de heldere, korte video over de Associate degree van Fontys Hogescholen.

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen