Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

Praktijkopleider

Dit is een vergoeding voor medewerkers die een training tot praktijkopleider volgen, zodat zij studenten op de werkvloer kunnen opleiden en begeleiden. De kosten voor de training kun je volledig vergoed krijgen.

Terug naar overzicht

Wat wordt er vergoed?

De vierdaagse training Praktijkopleider van ECM.

Wat wordt niet vergoed?

Een directeur/eigenaar voor wie geen afdracht aan het Sociaal Fonds Meubel wordt gedaan komt niet in aanmerking voor de praktijkopleider-subsidie, tenzij het een bedrijf betreft van minder dan 6 medewerkers.

Hoe vraag ik de vergoeding aan?

Deze 4-daagse training kost € 1.000. Bedrijven aangesloten bij het Sociaal Fonds Meubel kunnen de kosten voor 100% vergoed krijgen.

Hoe vraag ik de vergoeding aan?

Je kunt de subsidie aanvragen op het subsidieportal van ECM: portal.mijnecm.nl.

Wanneer moet de aanvraag gedaan zijn?

Stuur aanvragen voor trainingen afgerond in 2024 liefst voor 31-12-2024 maar uiterlijk vóór 1 februari 2025 naar ECM.

Wanneer wordt de vergoeding uitbetaald?

Na het aanvragen van de subsidie via het portal krijg je een bevestiging van de aanvraag. Binnen enkele weken ontvang je een specificatie van de toegekende subsidie. Daarna wordt het bedrag op de opgegeven rekening gestort.

Wie ontvangt de vergoeding?

Degene die de kosten voor de cursus of training heeft betaald, dit kan zowel de werkgever als de werknemer zijn, ontvangt de vergoeding.

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen