Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Subsidieregeling duurzame inzetbaarheid

Dit is een vergoeding die de werkgever ontvangt wanneer deze investeert in speciale activiteiten die bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid (DI) van medewerkers. Dit draagt bij aan de motivatie en productiviteit van de medewerkers, waardoor veel kansen en mogelijkheden gecreëerd worden. Een belangrijke investering dus!

Terug naar overzicht

Wat wordt er vergoed?

  • De Kobadi tool
  • De WerkVermogensMonitor
  • Oriëntatie-scan
  • De duurzame inzetbaarheidsindex (DIX) van TNO
  • Het meten van duurzame inzetbaarheidsaspecten zoals werkgeluk, werktevredenheid etc.
Wat wordt niet vergoed?

Cursussen en workshops zoals een cursus tillen, cursus werkplezier etc. worden niet in deze regeling vergoed. Hiervoor kun je via de scholingssubsidieregeling subsidie aanvragen. Ook investeringen in het kader van arbeidsomstandigheden worden niet met deze regeling vergoed.

Welk bedrag wordt vergoed?

Je krijgt 100% van de kosten vergoed met een maximum van € 2.500 per bedrijf. Overleg vooraf met een adviseur van ECM of het past binnen de voorwaarden. Zonder akkoord van een adviseur van ECM wordt het traject niet vergoed.

Hoe vraag ik de vergoeding aan?

Subsidie kun je aanvragen via het online subsidie-portal van ECM op: portal.mijnecm.nl.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag?
  • De factuur/het betalingsbewijs van het gevolgde traject.
  • De akkoordverklaring va de ECM-adviseur.
Wat zijn de voorwaarden?

De activiteit waarvoor je een vergoeding wilt ontvangen moet onder de regeling vallen. Een adviseur van ECM kan beoordelen of dit het geval is. Zo ja, dan ontvang je een schriftelijke verklaring voor akkoord. Een kopie van deze verklaring stuur je voor de start van het traject naar subsidies@ecmeubel.nl.

Een afspraak maken?
Onze ECM adviseurs helpen u graag bij vragen over deze subsidie en over opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Klik op de button hieronder om een afspraak te maken.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

Laat je persoonlijk adviseren

Wij helpen je graag. Klik hier voor onze servicedesk of neem contact op via onderstaande contactgegevens.