Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Bijeenkomsten voor praktijkopleiders

Als praktijkopleider heb je aardig wat verantwoordelijkheden. Je zorgt ervoor dat studenten in de praktijk kunnen brengen wat ze geleerd hebben. Je geeft de nodige sturing en begeleiding en let erop dat alles op een verantwoorde en veilige manier gebeurt. Daarbij moet je ook nog eens kunnen motiveren en coachen. Een flink takenpakket dus!

Terug naar overzicht

ECM weet dat het prettig kan zijn om over deze taken te kunnen sparren met andere praktijkopleiders. We organiseren dan ook regelmatig bijeenkomsten voor praktijkopleiders. Tijdens deze bijeenkomsten bieden we een interessant programma met bijvoorbeeld workshops. Ook kunnen jullie ervaringen delen en vertellen waar je tegenaan loopt. Jullie kunnen tips uitwisselen over hoe je om kunt gaan met bepaalde situaties en natuurlijk is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

 

Geplande bijeenkomsten:

  

Dinsdag 3 oktober 2023: Roc van Twente nodigt je uit!

Beste praktijkopleiders,

Bij deze nodig ik u van harte uit voor de praktijkopleidersbijeenkomst van onze Meubel opleidingen van het ROC van Twente op dinsdag 03 oktober a.s. van 19.00 – 21.15 uur (Techniekhuis Twente).

Deze bijeenkomst zal in het teken staan van kennismaken, informeren, bijpraten en netwerken. 

Dit zal ook het moment zijn om afscheid te nemen van Jan Aarninkhof als BPV bezoeker. Jan gaat het ROC van Twente verlaten om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Jan wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om op deze avond persoonlijk afscheid van u te nemen.

Wilt u zo vriendelijk zijn om middels onderstaand mailadres door te geven of u aanwezig zult zijn en met hoeveel personen? Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet, namens het team Meubel
Maaike Bagchus
manager Onderwijs Meubel & Interieur

Aanmelden

 Adres: 

Techniekhuis Twente | Lansinkesweg 28a | 7553 AE Hengelo
Parkeren kan op het terrein van De Gieterij

Download de uitnodiging van Roc van Twente19 maart 2024: Roc Gilde opleidingen Venlo

Nadere informatie volgt nog.

  Meer informatie

Voor meer informatie over de bijeenkomsten voor praktijkopleiders kun je contact opnemen met Gaby Ockeloen van ECM: g.ockeloen@ecm.nl

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen