Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Bijeenkomsten voor praktijkopleiders

Als praktijkopleider heb je aardig wat verantwoordelijkheden. Je zorgt ervoor dat studenten in de praktijk kunnen brengen wat ze geleerd hebben. Je geeft de nodige sturing en begeleiding en let erop dat alles op een verantwoorde en veilige manier gebeurt. Daarbij moet je ook nog eens kunnen motiveren en coachen. Een flink takenpakket dus!

Terug naar overzicht

ECM weet dat het prettig kan zijn om over deze taken te kunnen sparren met andere praktijkopleiders. We organiseren dan ook regelmatig bijeenkomsten voor praktijkopleiders. Tijdens deze bijeenkomsten bieden we een interessant programma met bijvoorbeeld workshops. Ook kunnen jullie ervaringen delen en vertellen waar je tegenaan loopt. Jullie kunnen tips uitwisselen over hoe je om kunt gaan met bepaalde situaties en natuurlijk is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

 

Geplande bijeenkomsten:

 
18 juni 2024: Roc Aventus in Apeldoorn

Een samenwerking van ROC Aventus, Technova College en ROC Midden Nederland.

Meer informatie volgt!

 


 
20 maart 2025: Roc Gilde Opleidingen in Venlo

Meer informatie volgt!

 Meer weten over de bijeenkomsten?

Voor meer informatie over de bijeenkomsten voor praktijkopleiders kun je contact opnemen met Gaby Ockeloen van ECM: g.ockeloen@ecm.nl

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen