Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

ECM ondersteunt de branche

De Nederlandse meubel- en interieurbouw wil graag doen waar ze goed in is: meubels en interieurs ontwerpen en maken. Hiervoor zijn een aantal dingen van belang, waaronder toch vooral goed geschoolde medewerkers. Zij moeten de kans krijgen om hun vakkennis te verbreden en ze moeten op een duurzame manier ingezet kunnen worden. Om bedrijven en hun medewerkers hierin te ondersteunen, hebben de Centrale Bond van Meubelfabrikanten (CBM), FNV Bouw en CNV Vakmensen de handen ineengeslagen en samen ECM opgericht. Deze organisaties vormen ook direct het bestuur van ECM.

Opleiding en ontwikkeling

ECM is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de meubelindustrie en interieurbouw, van waaruit we zorgen voor leermiddelen en examinering voor vakopleidingen in het vmbo en mbo. Zijn de studenten eenmaal afgestudeerd, dan kunnen ze nog steeds rekenen op onze steun om verder te komen in hun carrière. ECM zorgt voor de aanwezigheid van financiële middelen om loopbaanontwikkeling mogelijk te maken. Dit doen we door opleidingen te subsidiëren, zowel voor bedrijven als voor werknemers die graag door willen groeien in hun vak.

Innovatie en kwaliteit

Innovatie is niet weg te denken in de meubel- en interieurbouw. Het belang van duurzaamheid en de transitie naar een circulaire economie vragen van de branche om nieuwe technieken op het gebied van ontwerp, productie en hergebruik. ECM investeert in technisch en creatief geschoolde mensen die op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en de kwaliteit in het oog houden.

Actualiteiten

Wil je weten wat er gaande is op het gebied van de meubelindustrie en interieurbouw? Of ben je benieuwd naar recente werkzaamheden, projecten of trainingsmogelijkheden van ECM? Hier lees je alle nieuwtjes en actualiteiten in dit vakgebied.

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen