Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

AutoCAD basis

AutoCAD is een technisch tekenprogramma dat wordt gebruikt in veel verschillende vakgebieden. Ook in de meubel- en interieurbouw wordt het veel gebruikt. Met behulp van deze training kan iedereen ermee leren werken!

Sneller en efficiënt aan de slag met AutoCAD?

Aanmelden voor de cursus

4
De cursus duurt 4 dagen
100%
De cursuskosten worden 100% gesubsidieerd
8
Verschillende praktijkoefeningen

Welke onderwerpen worden er tijdens de cursus behandeld?

Deze training omvat onder andere de volgende onderwerpen:

€1.200,-

Exclusief BTW

  • Gebruikersinterface van de CAD software.
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen.
  • Het maken van blokken.
  • Het afdrukken (Modelspace en Paperspace).

De basis heb je al binnen vier dagen onder de knie. Precies de tijd die deze cursus in beslag neemt. Deze vier dagen worden verdeeld over meerdere weken, zodat je in de tussentijd kunt oefenen met het programma op je werk. Mocht je dan tegen dingen aanlopen, dan kunnen we die de volgende keer meteen bespreken. 

Tijdens de cursus leer je zelfstandig te werken met AutoCAD en AutoCAD LT. Je maakt oefeningen en krijgt hierbij de nodige begeleiding. Je hebt geen voorkennis van AutoCAD nodig om deel te nemen, we beginnen gewoon bij het begin.

Aanmelden voor de cursus

Na het volgen van de AutoCAD basiscursus maak je zelfstandig 2D tekeningen die je kunt bewerken en afdrukken. Rond je de basiscursus met succes af, dan ontvang je een officieel Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Wat heb ik nodig?

Van ons krijg je (digitaal) Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Daarbij kun je gratis gebruikmaken van een AutoCAD licentie die 30 dagen geldig is. Deze kun je op je eigen computer installeren, zodat je thuis kunt oefenen met de software. 

Één jaar lang gratis toegang tot de Cadix Academy

Als deelnemer van de AutoCAD cursus krijg je één jaar lang toegang tot de Cadix Academy, het online leerplatform van Cadix. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die je kunt gebruiken tijdens je training. Denk aan studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

 

PRAKTISCHE GEGEVENS

Voor deze training kun je je rechtstreeks aanmelden bij het cursusinstituut Cadix, dus niet via het portal van ECM. Kijk op hun cursusagenda voor data, locaties en aanmelden. Na afloop van de training kun je scholingssubsidie aanvragen via het subsidieportal van ECM.
 

Voorwaarden en werkwijze ECM-Academy

Duur:

4 dagen

Data, locaties:

Kijk voor meerdere locaties in Nederland en de cursusdata op https://www.cadix.nl/trainingen/overzicht/autocad-basis

Groepsgrootte:

8-10 deelnemers

Kosten:

€1.200,00 per persoon, exclusief btw

Subsidie:

De cursuskosten worden in 2024 voor 100% gesubsidieerd met een maximum van € 1.000 per persoon per jaar. Loon- en reiskosten zijn voor rekening van het bedrijf.

Incompany:

Incompany of bedrijfsgroepen zijn mogelijk, hiervoor gelden andere voorwaarden. Je kunt hierover contact opnemen met ECM.

Uitvoerder:

De cursus wordt uitgevoerd door Cadix: www.cadix.nl

Aanmelden voor de cursus

18

Modules vakopleidingen nu te volgen

846

Cursisten gingen je voor in 2023

600

Gratis online cursussen