Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Heftruckchauffeur

Lijkt het jou geweldig om een heftruck te mogen besturen? Dan is het belangrijk dat je aan allerlei veiligheidseisen kunt voldoen die worden gesteld door de ARBO-wetgeving. Je hebt dan ook een heftruck certificaat nodig om aan te tonen dat je deze regels toe kunt passen in de praktijk.

Veilig werken met een heftruck?

Aanmelden voor de cursus

1-2
De cursus duurt 1 of 2 dagen
100%
De cursuskosten worden 100% gesubsidieerd
5
Je certificaat is 5 jaar geldig

In de cursus heftruckchauffeur leer je alles wat je moet weten om veilig en verantwoord te werken met een heftruck. Ook leer je over het dagelijks onderhoud van een heftruck. De cursus wordt afgesloten met een examen, waarna je de trotse bezitter bent van een heftruckcertificaat. Dit is vijf jaar geldig.

Was je al in het bezit van een heftruckcertificaat, maar verloopt het binnenkort? Kies dan voor de herhalingstraining, zodat het certificaat verlengd kan worden. 

Welke onderwerpen worden er tijdens de cursus behandeld?

Deze training omvat onder andere de volgende onderwerpen:

€259,-

Exclusief BTW

(voor eendaagse basisopleiding)

 • De ARBO-wetgeving
 • Controle van de heftruck
 • De elektromotor
 • De verbrandingsmotor
 • Onderhoud en techniek
 • Belastbaarheid van de heftruck
 • Veilig werken met de heftruck

ECM heeft met twee cursusinstituten afspraken gemaakt om heftrucktrainingen aan te bieden binnen het vakgebied. Trainingen afgenomen bij 't Web en bij Arbo Opleidingscentrum worden in 2024 voor 100% gesubsidieerd. Beide instituten verzorgen op verschillende locaties en incompany, basistrainingen voor niet ervaren medewerkers en herhalingstrainingen voor ervaren medewerkers die de geldigheid van hun heftruckcertificaat willen verlengen. 

Aanmelden voor de cursus

Ook goed om te weten:
 • De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar. 
 • De cursist dient de Nederlandse taal voldoende te beheersen in woord en geschrift 
 • Na afloop theorie- en praktijkexamen. 
 • Het certificaat is 5 jaar geldig. 
 • Theorie en praktijk worden afgewisseld, waarbij de nadruk ligt op de praktijk. 
 • Nascholing Code 95: De Heftruckcursus is CVV geregistreerd. Dit betekent dat je deze cursus kunt laten meetellen als nascholing Code 95. Wil je dit, laat dit dan uiterlijk 10 dagen voor aanvang cursus weten aan het opleidingsinstituut (meer informatie: zie website CBR).


PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor deze training kun je je rechtstreeks aanmelden via de cursuskalenders van cursusinstituut Arbo centrum of bij cursusinstituut 't Web, dus niet via het portal van ECM. Na afloop van de training kun je scholingssubsidie aanvragen via het subsidieportal van ECM.


Voorwaarden en werkwijze ECM-Academy

Subsidie:

De kosten van de training worden in 2024 voor 100% gesubsidieerd. Reis- en verletkosten zijn voor rekening van het bedrijf.

Locaties/dataKijk voor de locaties en data op de kalenders van cursusinstituut Arbo centrum of bij cursusinstituut  't Web.

Incompany:

Incompany of bedrijfsgroepen zijn mogelijk, hiervoor gelden andere voorwaarden. Je kunt hierover contact opnemen met ECM.

Uitvoerder:

De training wordt verzorgd door 't Web Opleidingen (www.tweb.nl) of Arbo Opleidingscentrum (www.arbocentrum.nl)

Aanmelden voor de cursus

18

Modules vakopleidingen nu te volgen

846

Cursisten gingen je voor in 2023

600

Gratis online cursussen