Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Spuiten voor de meubelindustrie en interieurbouw

ECM heeft samen met Innovam Schadeherstel een maatwerkconcept ontwikkeld voor een cursus Spuiten voor de meubelindustrie en interieurbouw. Deze gespecialiseerde cursus wordt alleen in-company gegeven en kan al georganiseerd worden met één deelnemer. Doel van de cursus: Haal meer rendement uit je spuitwerk en bespaar zodoende kosten.

Kostenbesparing en een beter resultaat!

100%
De cursuskosten worden 100% gesubsidieerd
1
cursusduur minimaal 1 dag
10
Keuze uit meer dan 10 cursusonderdelen: maatwerk
De cursus spuiten is meer dan spuiten alleen.

De ervaren trainer legt met deze cursus een vergrootglas op het werkproces in de spuiterij. Door mee te draaien in het productieproces wordt vaak al snel duidelijk waar verbeteringen gerealiseerd kunnen worden. Innovam Schadeherstel denkt op praktische wijze mee door knelpunten in kaart te brengen en oplossingen aan te dragen zodat deze weggehaald kunnen worden. Zo is er al bij diverse bedrijven een behoorlijke kostenbesparing op o.a. het lakverbruik kunnen realiseren.

Daarnaast leveren het correct afstellen van spuitapparatuur en het hanteren van de juiste spuittechniek ook al gauw een aanzienlijke besparing én een mooier resultaat op. Veel onnodige kosten en rendementsverlies vinden hun oorsprong in een onjuiste afstelling of hantering van spuitapparatuur óf in achterstallig onderhoud. 

Welke onderwerpen worden er tijdens de cursus behandeld?

Deze training omvat onder andere de volgende onderwerpen:

€1.186,-

Exclusief BTW

Cursusbeschrijving

De cursus wordt volledig op maat van uw bedrijf gemaakt. Hierin kan een keuze gemaakt worden uit de volgende onderwerpen:

  • afstelling/onderhoud van het spuitpistool
  • diverse spuittechnieken (HVLP/RP/Airless/Airmix)
  • lezen van TDS (technische informatiebladen t.b.v product-eigenschappen – en verwerkingsvoorschriften)
  • herkennen van pictogrammen (t.b.v. product –en verwerkingsvoorschriften)
  • lakfouten voorkomen/verhelpen
  • lakverbruik
  • materiaalverbruik (schuurmaterialen, ontvetters, tapes, etc.)
  • onderhoud van de spuitcabine
  • veilig en gezond werken
  • communicatie in de werkplaats
En er is meer…

Om het vakmanschap en de kwaliteiten van de meubelspuiter te waarborgen, geven we ook aandacht aan hoe storingen herkend en opgelost kunnen worden. Het gaat dan vaak om bewustwording van de manier van werken, bijvoorbeeld het op de juiste manier aanmaken van spuitmateriaal volgens de voorschriften van de lakfabrikant.

Verder bespreken we het belang van ‘good housekeeping’: onderhoud en voorraadbeheer zijn essentieel voor een constante doorstroom in het productieproces.

Veiligheid en milieu zijn daarnaast minstens zo belangrijk. Als ondernemer draag je zorg voor het welzijn en de veiligheid van je medewerkers. Je wilt het verzuim zo laag mogelijk houden, want je medewerkers zijn immers je kapitaal. Daarom is het belangrijk dat je als ondernemer zorg draagt voor een goede voorlichting aan je medewerkers over eventuele arbeidsrisico's en hoe je daarmee om gaat. Als je medewerkers op een verantwoorde wijze werken, minimaliseer je de kans op uitval of arbeidsongeschiktheid en het risico op eventuele milieuschade.

Wij zijn ons ervan bewust dat elk bedrijf zijn eigen manier van werken heeft. Daarom bieden wij deze cursus aan als maatwerk.

PRAKTISCHE GEGEVENS
Voorwaarden en werkwijze ECM-Academy

Duur:

De duur van de maatwerkcursus is afhankelijk van de inhoud, maar duurt minimaal 1 dag. De cursustijden zijn 09.00 – 16.00 uur.

Data:

In overleg

Locatie:

Deze training wordt alleen incompany gegeven.

Aantal deelnemers

Eéen tot maximaal 6 deelnemers

Kosten:

De cursus kost € 1.186,- per dag voor één tot maximaal zes deelnemers. De prijs is exclusief BTW en reiskosten. 

Per cursus worden er voorbereidingskosten berekend. De hoogte daarvan wordt afgestemd op de complexiteit van de klantvraag en bedragen minimaal € 324. 

Subsidie

De cursuskosten worden in 2024 gesubsidieerd met een maximum van € 1000 per werknemer per jaar. De loon- en reiskosten zijn voor rekening van het bedrijf.

Uitvoerder:

De training wordt verzorgd door Innovam Schadeherstel (www.innovam.nl/schadeherstel)

Aanmeldingsformulier incompanytrainingen

18

Modules vakopleidingen nu te volgen

846

Cursisten gingen je voor in 2023

600

Gratis online cursussen