Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Teleco

Tekeningen kunnen lezen is belangrijk voor mbo-studenten om in het bedrijf goed beslagen ten ijs te komen. In de beroepspraktijk is dit een vereiste en de studenten krijgen er in een bedrijf meteen mee te maken.  ECM ontwikkelde al jaren geleden hiervoor het leermiddel Teleco (Tekening lezen op de computer).

Aan de hand van verschillende tekeningen en bijbehorende vragen leren studenten met Teleco tekening te lezen. Het programma is ingebed in ECMtoets en beschikbaar voor niveau 2 en 3.

Teleco voor niveau 2 is vernieuwd

Met ingang van het nieuwe schooljaar 2022-2023 is Teleco 2.0 voor niveau 2 beschikbaar! Helemaal vernieuwd met tekeningen van deze tijd. Fris en up-to-date en met hulp van het onderwijs en het bedrijfsleven samengesteld.

Ten opzichte van de vorige versie zijn er meerdere veranderingen:

  • Tekeningen voor de meubelindustrie, interieurbouw én scheepsinterieurbouw.
  • Nieuwe tekeningen van moderne werkstukken.
  • Logische opbouw in de tekeningen: van eenvoudig naar complex.
  • Een begrippenlijst is toegevoegd.
Inhoud Teleco 2.0

Teleco 2.0 bestaat uit 15 tekeningen. Twee hiervan zijn bedoeld als (cijfer)toetsen. De laatste tekening is een extra tekening. Deze is te gebruiken voor leerlingen die het tekening lezen al goed beheersen en toe zijn aan een extra uitdaging. Afhankelijk van de tekening zijn er 15 tot 35 vragen gemaakt.

Waar vind je Teleco?

Gebruik je ECMtoets? Dan is Teleco 2.0 voor niveau 2 met ingang van het schooljaar 2022-2023 daarin te vinden.

Teleco kan ook los worden besteld. De kosten hiervoor zijn € 25 per jaar.

Teleco voor niveau 3

Teleco voor niveau 3 wordt momenteel herzien en zal naar verwachting met ingang van het schooljaar 2023-2024 beschikbaar zijn.

Meer informatie over het vernieuwde Teleco is op te vragen bij Eveline Huiden.