Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

Examinatoren

Examens moeten beoordeeld worden door een onafhankelijke partij. Dit is iets waar de meubelindustrie en interieurbouw veel waarde aan hecht. Om deze reden zetten we examinatoren uit het bedrijfsleven in die ervaring hebben in de branche.

Terug naar overzicht

ECM zorgt ervoor dat deze examinatoren de juiste training en begeleiding ontvangen. Zo leren ze bijvoorbeeld te werken met de documenten die we bij ECM gebruiken, maar ook hoe een beoordeling precies in zijn werk gaat. Elk jaar organiseren we een bijeenkomst voor examinatoren, zodat zij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Het is dan ook verplicht om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Wat doet een examinator precies?

Een examinator beoordeelt natuurlijk het examen en de kandidaat, maar er komt nog meer bij kijken. Zo is het belangrijk dat een examinator zijn eigen referentiekader herkent en ervoor kan zorgen dat dit het beoordelingsproces en de uitkomsten daarvan zo min mogelijk beïnvloedt. Ook moet hij het verschil weten tussen beoordelen en instructie geven. De examinator hanteert de beoordelingsstandaard van ECM, zodat een valide beoordeling wordt gegeven.

Daarnaast is het belangrijk dat de examinator over de nodige communicatieve vaardigheden beschikt. Hij moet kunnen communiceren met de kandidaten, maar ook kunnen samenwerken met de collega-examinator. Alleen dan kan de beoordeling efficiënt verlopen, zodat alle benodigde informatie boven tafel komt en de beoordeling zo objectief mogelijk verloopt.

Ben jij examinator?

Ben je ECM-examinator en wil je je kostenvergoeding indienen? Dat kan met het declaratieformulier:

Declaratieformulier

Voor meer informatie: info@ecm.nl

Laat je persoonlijk adviseren

Wij helpen je graag. Klik hier voor onze servicedesk of neem contact op via onderstaande contactgegevens.