Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

"Ik vind het fascinerend om me bezig te houden met alle aspecten die bij meubelstofferen komen kijken"

25 juni 2024

We spraken met René Overkempe, oud-docent meubelstofferen en ondernemer met een eigen stoffeerbedrijf, over het nieuwe ECM leertraject Bedrijfsmodules Meubelstofferen.

Dit traject is een laagdrempelige leermethode voor (nieuwe) medewerkers van meubelstoffeerderijen of bedrijven met een stoffeerafdeling.

René heeft meer dan 25 jaar ervaring in meubelstofferen. Hij heeft een eigen bedrijf, en was jarenlang docent meubelstofferen in het onderwijs.  Op de vraag wat hem zo boeit in meubelstofferen vertelt hij enthousiast over zijn liefde voor het vak. "Meubelstofferen biedt een scala aan mogelijkheden, van modern tot klassiek, en ik vind het fascinerend om me bezig te houden met alle aspecten die bij dit vakgebied komen kijken." Zijn gedrevenheid om mooie producten te maken, en daarmee tevreden klanten, is duidelijk voelbaar. “Mijn passie voor meubelstofferen in mijn bedrijf, waar ik zowel meubels als auto-interieurs stoffeer, combineerde ik met werk in het onderwijs."

Ontwikkeling

Als één van de weinige docenten in dit vakgebied, kwam hij jaren geleden in aanraking met ECM. Als het meubelstofferen betreft wordt René door zijn kennis en ervaring nog wel eens benaderd voor een vraag en/of zijn medewerking. Zo ook voor de nieuw ontwikkelde bedrijfsmodules Meubelstofferen. René heeft met zijn expertise een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de inhoud van dit leermiddel. Daarnaast is er de mogelijkheid dat hij de medewerkers in bedrijven in de praktijk begeleidt met de ontwikkelde bedrijfsmodules als basis.

Bij een aanmelding voor de bedrijfsmodules Meubelstofferen bezoekt René eerst het bedrijf: “Ik leer dan het bedrijf kennen, maak kennis met de medewerkers/cursisten en inventariseer wat er geleerd moet worden”. Met deze informatie kan René vervolgens maatwerk leveren.

Zelfstandig, of met begeleiding

De modules, er is een keuze uit drie verschillende pakketten, kunnen online geheel zelfstandig door werknemers worden gevolgd. Of er kan door René in het bedrijf specifieke sturing en ondersteuning geboden worden. René: "Ik bied deze extra begeleiding en aansturing zodat de deelnemers sneller en serieuzer aan de slag kunnen gaan. Of het nu gaat om bijscholing voor stoffeerders of naaisters, ik pas mijn aanpak aan om aan de specifieke vraag te voldoen. Mijn rol is om maatwerk te leveren, dus precies wat het bedrijf nodig heeft."

René is er van overtuigd dat dit nieuwe concept een unieke kans biedt voor bedrijven om hun meubelstoffeerders in het eigen bedrijf op te leiden. “Ik heb er zin!”

Meer informatie en aanmelden

Direct starten in mogelijk. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar: www.ecm.nl/meubelstofferen.

De kosten worden in 2024 voor 100% gesubsidieerd door ECM, met een maximum van € 1.000 per persoon.

Delen

Terug naar overzicht