Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Ga je binnenkort met pensioen en zit je nog vol energie? Word examinator!

28 november 2023

Voor bedrijven

​Ben je iemand met hart voor het vak en heb je interesse in het meubelonderwijs en de ontwikkeling van jonge mensen in het vak? Dan is examinator worden voor ECM wellicht een mooie volgende activiteit na je werk in het bedrijfsleven. We kunnen voor de volgende jaren weer een aantal nieuwe examinatoren met hun roots in de meubel- en interieurbouw inzetten. Jouw ervaring in het bedrijfsleven is daarbij absoluut een pré. Uiteraard krijg je van ECM een vergoeding als je ingezet wordt.

Wat doet een examinator?

Een examinator is twee of drie keer per jaar aanwezig bij het afnemen van de Vakvaardigheidstoets (VVT) van een student. De VVT is een examen dat een student doet aan het einde van zijn opleiding op niveau 2 of 3. Tijdens de VVT maken studenten in ongeveer een dag een werkstuk. De examinator observeert en beoordeelt hoe dat gaat, hij doet dit samen met een andere examinator.

Hoe word je examinator?

De kennis van het examineren doe je op tijdens een speciale training die ECM organiseert, je ontvangt hiervan een certificaat. Daarnaast werken we je ook in op het gebruiken van de beoordelingsformulieren en het online beoordelingssysteem.  Om je kennis bij te houden organiseren we eens per jaar in de herfst een ECM-examinatorenbijeenkomst. We bespreken dan actuele zaken en houden de kennis daarmee op peil.

 Kenmerken van een examinator:

  • Geeft een beoordeling (zorgvuldig observeren, vastleggen, onderbouwing formuleren)
  • Begrijpt en gebruikt de criteria (beoordelingsformulier gebruiken en interpreteren)
  • Is zich bewust van de eigen inbreng (eigen normen en waarden, vooroordelen, subjectiviteit)
  • Communiceert (met de student, met de co-examinator, met ECM)
  • Werkt samen met de co-examinator en ECM

Interesse? Meld je aan!

Meld je aan door een e-mail te sturen naar Pauline van Leeuwen van ECM: p.vanleeuwen@ecm.nl. Ook voor vragen of meer informatie kun je contact met haar opnemen. We vragen bij aanmelding ook of je je CV wilt opsturen, zodat we kunnen inschatten voor welke examens we je kunnen inzetten.

 

 

Delen

Terug naar overzicht