Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Geslaagde mbo-docentendag in Broeinest Utrecht

26 januari 2023

Voor scholen

Op 25 januari 2023 organiseerde ECM de mbo-docentendag in Utrecht. Na de koffie, thee, koek en welkomstwoorden startten een drietal workshop waaraan de meer dan 50 aanwezige docenten van mbo-scholen met meubel- en interieurbouwopleidingen konden deelnemen.

In de workshop "het Onderwijscafé" wisselden de docenten met elkaar en met ECM van gedachten over het toekomstige kwalificatiedossier, examens, leermiddelen en de instroombevordering. De enthousiaste inbreng van de docenten was waardevol voor zowel ECM als de collega-docenten.

Tussen de workshops door was er meer dan genoeg ruimte om vakgenoten uit het hele land te zien en spreken. De docenten kwamen, vaak carpoolend, uit het hele land naar Utrecht. Doet ons goed om zo'n mooie opkomst te zien. 

Baars & Bloemhoff verzorgde een workshop waarbij de docenten onder leiding van een expert aan de slag gingen met Solid surface-materialen.

De workshop "Studenten motiveren" werd gegeven door Pieter Kole en praktijkopleider Twan Gielens van 1573 Hout. Deze workshop is een aanvulling op de ECM-trainingen die ook aan praktijkopleiders worden gegeven. Er werd dieper ingegaan om wat motivatie nu eigenlijk is. Met extra tips voor het begeleiden van studenten.

Na het dankwoord werd de dag afgesloten met een drankje en een smakelijke verrassing. Samengevat in enkele reacties: "Een mooie dag, interessante en leerzame workshops, goede intercollegiale sfeer". Doen we volgend jaar weer!Ging alles goed?

Er blijft altijd wat te verbeteren, de resultaten van de enquête gaan daaraan bijdragen. Schrikken was dat de kapstok halverwege de dag door het gewicht van alle winterjassen ter aarde stortte. En waren de workshops iets te lang in tijd? De aangekondigde rondleiding door de naastgelegen brouwerij kon helaas door omstandigheden niet doorgaan. Gelukkig maakte de brouwerij een mooi gebaar met een fris bierpakket na afloop. We gaan vol goede moed op naar de docentendag van volgend jaar! 


Delen

Terug naar overzicht