Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

Nieuw leermiddel Technisch leidinggevende (mbo 4) beschikbaar.

29 maart 2022

Voor scholen

Voor bedrijven

Wil een werknemer een volgende stap zetten naar een leidinggevende functie? Of heeft hij al wat leidinggevende ervaring maar op zoek naar meer achtergrondkennis? Dan is dit nieuw door ECM ontwikkelde leermiddel een schot in de roos.

Want je krijgt te maken met het moderne leidinggeven! Je kunt tegenwoordig niet vroeg genoeg leren dat leidinggeven ook vooral interactie met je collega’s is. De ene collega is de andere niet, en je leert over groepsprocessen en hoe je invloed hebt op een positieve en gezonde groepsdynamiek.  Ook leer je omgaan met uitval van werknemers, of als bijvoorbeeld materialen niet beschikbaar zijn.

Vooropleiding

Om de opleiding te kunnen volgen moet de deelnemer in het bezit te zijn van een diploma vakopleiding (mbo niveau 3).  Of je de functie nu meewerkend leidinggevende, meewerkend voorman, productieleider of werkplaatschef noemt: modern leidinggeven is essentieel.  

Inhoud van het leermiddel

Het leermiddel Technisch leidinggevende bestaat uit vier hoofdstukken. In ieder hoofdstuk komt een mix van onderwerpen aan bod over mensen ontwikkelen, processen optimaliseren en organisaties verbeteren. Ieder hoofdstuk bestaat uit een project en een theoriegedeelte waarbij de praktijksituaties van het bedrijf waar de student werkt betrokken worden. Daarnaast is er ondersteunende theorie. Alle voorbeelden en casussen zijn geschreven vanuit de meubelindustrie en interieurbouw.

Het leermiddel Technisch leidinggevende is met ingang van het schooljaar 2022-2023 beschikbaar. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met een van de adviseurs van ECM of met de school waar je mee samenwerkt. 

Delen

Terug naar overzicht