Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

Nieuw examenplatform in gebruik

1 mei 2022

Voor scholen

Voor bedrijven

Het ECM examenplatform is een nieuw ontwikkelde online tool die gebruikt wordt bij het afnemen van de vakvaardigheidstoetsen (vvt) op de examenlocaties. Kort samengevat is er door de nieuwe online verwerking veel minder papierwerk, is de verwerking van examengegevens sneller en kan er accurater beoordeeld worden.

Ben je betrokken bij (de organisatie van) vakvaardigheidstoetsen? Dan zal je er vanaf nu mee gaan werken. Dat geldt voor secretarissen van examenlocaties, voor docenten, voor medewerkers van ECM, maar vooral ook voor de examinatoren. Zij vullen hun beoordelingen nu digitaal in, wat uiteindelijk nauwkeuriger en sneller werkt.

 Voordelen en nieuwe mogelijkheden van het systeem zijn:

  • het is nu mogelijk herkansers een andere opdracht toe te wijzen;
  • de resultaten kunnen ook in een cijfer worden weergegeven (in plaats van alleen in onvoldoende, voldoende, goed);
  • er is veel minder administratieve afhandeling (minder papierwerk, alles kan digitaal worden verwerkt binnen het platform);
  • snellere verwerking van examengegevens, de resultaten komen per direct binnen, examenkandidaten kunnen sneller over de uitslag beschikken;
  • presentatie van de resultaten in een door docenten te downloaden examendossier.

Alle betrokken zijn tot nu toe tevreden over het examenplatform dat sinds januari gebruikt wordt. Iedereen heeft in de periode ervoor ook gebruik kunnen maken van door ECM georganiseerde bijeenkomsten om vlekkeloos met het systeem te kunnen werken.

We werken nu verder aan de verbetering van en uitbreiding van de mogelijkheden van het platform. Zo is het de bedoeling dat het platform ook gebruikt gaat worden voor de distributie van examendocumenten aan scholen. Wij houden je op de hoogte!

 

Delen

Terug naar overzicht