Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Modules vakopleiding

ECM heeft digitale leermiddelen ontwikkeld voor vakopleidingen binnen het mbo in de digitale leeromgeving Learnbeat. Op scholen wordt al volop gebruik gemaakt van deze leermiddelen, maar ze zijn ook heel geschikt om als losse modules te gebruiken binnen bedrijven.

Terug naar overzicht

De modules bevatten theorie, filmpjes, foto’s en opgaven. Er is dus veel beeldmateriaal beschikbaar en de opdrachten zijn praktisch van aard. Het mooie hiervan is dat een werknemer overal, op elk tijdstip en in eigen tempo de lesstof kan volgen. En omdat je zelf kunt kiezen welke modules er nodig zijn voor het werk, leren je werknemers precies wat ze nodig hebben. Echt maatwerk dus.

De vakopleidingen zijn opgedeeld in modules. Bedrijven kunnen een keuze maken uit 8 van de uit de vakopleidingen geselecteerde modules.

Modules opleiding meubelmaken/(scheeps)interieurbouwer

Modules opleiding werkvoorbereiding

Modules Basis Machinale

Modules Meubelstofferen

In zeven modules behandelen we het hele proces van het meubelstofferen.

  • Basiskennis
  • Rompconstructies
  • Voorbewerking
  • Snijden
  • Stikken
  • Stofferen
  • Onderhoud

We hebben drie pakketten samengesteld waaruit het bedrijf kan kiezen. De werknemer leert dan precies wat er nodig is. Voor meer informatie klik hier.


Subsidie

De modules vakopleiding vallen onder de ECM-Academy en hierop is de ECM-scholingssubsidieregeling van toepassing.

Vraag je subsidie aan voor de Learnbeat modules vakopleidingen? Stuur dan in het subsidieportal portal.mijnecm.nl als bewijs van deelname een screenshot mee van het voortgangsscherm in Learnbeat  (icoon met brilletje).

Downloads

Informatieleaflet


Heb je vragen met betrekking tot de modules? Neem dan contact op met een van de adviseurs van ECM.

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen