Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Loopbaangesprek

Heb je een medewerker met vragen over zijn loopbaan, maar heb je als werkgever niet alle antwoorden? Dan kun je bij ECM een afspraak maken voor een loopbaangesprek

Terug naar overzicht

Gesprek over persoonlijke ontwikkeling

Tijdens dit gesprek staan de wensen en doelen van de medewerker centraal, en de mogelijkheden die er voor hem of haar liggen binnen het bedrijf. We kijken hoe we hoe we dit zo goed mogelijk op elkaar aan kunnen laten sluiten. Soms is één gesprek voldoende om alles op een rijtje te krijgen, maar we kunnen zo nodig ook meerdere gesprekken inplannen.

Persoonlijk Ontwikkelingsplan opstellen

Aan de hand van wat er besproken is tijdens het loopbaangesprek kan een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) worden opgesteld. Hierin komen onder andere de leerdoelen van de medewerker te staan en de manieren waarop hij of zij deze wil bereiken. Dit kan bijvoorbeeld door een cursus of opleiding te volgen. ECM is op de hoogte van de mogelijkheden die er op dit gebied zijn en kan adviseren over eventuele subsidies die je hiervoor aan kunt vragen.

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen