Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Talentscan

Wanneer een medewerker aan zijn/haar loopbaan wil werken, is het belangrijk om eerst te weten welke kennis en vaardigheden hij/zij al heeft verworven en welke nog nodig zijn om verder te kunnen komen in het vak.

Terug naar overzicht

Je wilt dus eigenlijk ‘scannen’ waar de talenten liggen en waar nog het een en ander over bijgeleerd moet worden. ECM heeft hiervoor de talentscan in het leven geroepen. Deze komt bijvoorbeeld goed van pas wanneer een medewerker door wil groeien naar een andere functie.

De talentscan geeft inzicht in iemand zijn persoonlijkheid, drijfveren, competenties, intelligentie en ambities. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om een goed beeld van iemand te krijgen op het gebied van werk. Zo kun je bijvoorbeeld zien of een werknemer heeft wat nodig is om een functie te vervullen als werkvoorbereider, projectleider of leidinggevende. Blijkt dat dit niet het geval is, dan kun je verder gaan kijken naar andere mogelijkheden.

De talentscan wordt ingevuld door de medewerker en bevat verschillende onderdelen. Er zijn drie deeltesten, een rapportage en als laatste vindt er een gesprek plaats met een ECM-adviseur. De rapportage is alleen beschikbaar voor de medewerker en de ECM-adviseur. De medewerker kan er zelf voor kiezen om deze met anderen te delen.

Meer informatie kun je vinden in de informatie leaflet.

Bekijk leaflet

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen