Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Talentscan en leiderschapsscan

Wil een medewerker aan zijn loopbaan werken en doorgroeien naar een uitdagende nieuwe functie als bijvoorbeeld werkvoorbereider, projectleider of leidinggevende? Dan geeft de uitslag van een talent- en/of leiderschapsscan een uitstekend handvat voor zijn verdere ontwikkeling.

Terug naar overzicht

Wat biedt het de medewerker?

Met een ECM talent- of leiderschapsscan krijgt een medewerker op een laagdrempelige manier snel inzicht in zijn persoonlijkheid, drijfveren, competenties en valkuilen. Daarom is de talent- of leiderschapsscan uitstekend te gebruiken bij de ontwikkeling naar een functie zoals werkvoorbereider, projectleider of leidinggevende. De uitslag geeft een goed handvat voor verdere ontwikkeling van de medewerker. Uit de scan wordt bijvoorbeeld ook de leerstijl duidelijk en worden nog een aantal reflectievragen over de gewenste ontwikkeling gesteld.

Hoe werkt het?

Na de aanmelding van de medewerker zet ECM de test online klaar. Het invullen van de scan duurt ongeveer een uur. We plannen gelijk een datum in voor de bespreking van de uitslag met de medewerker. De medewerker kan er voor kiezen om hier bijvoorbeeld een leidinggevende bij te betrekken.

Kosten

€ 100 p.p. voor deelnemers van bedrijven aangesloten bij het Sociaal Fonds Meubel. Als onderdeel van een persoonlijk ontwikkel traject kunnen de kosten van de test volledig vergoed worden.

Meer informatie en/of aanmelden

Alle informatie over de talentscan en leiderschapsscan lees je in het speciale informatie leaflet. Je kunt ook meteen een afspraak maken voor een talentscan bij een van onze adviseurs: ecm.nl/ecm-adviseurs.

Bekijk leaflet

Overige testen

Naast de talentscan en de leiderschapsscan kunnen aanvullende testen ingezet worden. Bijvoorbeeld om analytische, abstracte en verbale vaardigheden te onderzoeken. Je leest hierover ook in het informatieleaflet.

Voorbeeldrapportage

Bekijk hier een voorbeeld van een rapportage Talentscan 
Bekijk hier een voorbeeld van een rapportage Leiderschapsscan

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen