Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Even voorstellen: Interview met Eveline Huiden over het ontwikkelen van leermiddelen en diverse projecten

10 oktober 2022

Interview

In het interview van deze week is het de beurt aan Eveline Huiden. Als onderwijskundige zet zij zich binnen de meubelindustrie en interieurbouw in voor de ontwikkeling van studenten (op school) en medewerkers uit het bedrijfsleven. Op deze manier draagt ze haar steentje bij aan behoud en kwaliteitsverbetering van onze vakmensen. In dit interview gaat ze hier dieper op in.

Om te beginnen, kan je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen ECM?

Mijn naam is Eveline Huiden en ik ben woonachtig in Schoonhoven. Voordat ik in 2019 de overstap maakte naar ECM was ik werkzaam in de horeca en fastservice. Binnen ECM vervul ik werkzaamheden als projectleider voor diverse projecten, waaronder Teleco en Training Praktijkopleiders. Daarnaast houd ik me bezig met de ontwikkeling van leermiddelen voor onderwijs en bedrijfsleven. Zo hebben we recent gewerkt aan een praktijkopdracht voor het vmbo en de herziening van diverse keuzedelen (Teleco en Meubelstofferen). 

In mijn vrije tijd ben ik zowel binnens- als buitenshuis actief. Koken, wandelen, tuinieren en het luisteren naar muziek zijn een aantal van mijn hobby’s. 

Welk aspect binnen jouw werk geeft jou het meeste voldoening?

Om in samenwerking met docenten, vakspecialisten uit het bedrijfsleven en andere deskundigen leer en -onderwijsproducten te ontwikkelen die bijdragen aan de ontwikkeling van de student (op school), of de ontwikkeling van de medewerker (in een bedrijf) geeft mij het meeste voldoening. 

Welke aspecten maken van ECM een mooie organisatie om voor te werken?

Met onze producten en diensten kunnen wij echt iets betekenen voor het onderwijs en bedrijfsleven en vanuit mijn functie sta ik midden op dit kruispunt. Daarnaast, zoals mijn collega Henry van Balen eerder ook aangaf, proef je het vakmanschap bij bedrijven in de meubelindustrie en interieurbouw waarmee we samenwerken. 

Voor welke uitdagingen kom jij te staan in jouw werk?

Op het gebied van projectmanagement is het soms lastig om docenten (onderwijs) en vakspecialisten uit het bedrijfsleven te vinden die de tijd en mogelijkheid hebben om te ondersteunen bij een specifiek project. Daarnaast blijft het altijd een uitdaging om de planning strak te houden en de overeengekomen deadlines te halen. 

Voor de ontwikkeling van (digitale) leermiddelen halen we veel informatie op bij vakspecialisten die met enthousiasme en gedrevenheid vertellen over hun vak. De kunst is om deze informatie op de juiste manier te filteren en te vertalen naar theorie die geschikt is voor de doelgroep (bijvoorbeeld studenten). 

Waar zie jij nog kansen liggen voor ECM?

ECM kan zich op verschillende gebieden blijven ontwikkelen. Zo zullen er altijd kansen liggen in het verbeteren en versterken van de verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Daarnaast zullen we ons moeten blijven inspannen om de toegevoegde waarde van ECM binnen de meubelindustrie en interieurbouw kenbaar te maken. 

Wat zou jij zelf nog willen oppakken binnen deze organisatie?

Actief bijdragen aan de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven, door het opzetten en uitvoeren van maatwerk voor bedrijven.

Tot slot, met welke collega zou jij wel eens een week willen ruilen en waarom?

Leuke vraag, maar ik pas. Ik zit prima op mijn plek en zie nog voldoende werkzaamheden en uitdagingen in mijn huidige functie!

Kan Eveline iets voor jouw bedrijf betekenen op het gebied van onder andere Praktijkopleiders en maatwerk? Neem dan gerust contact op via e.huiden@ecm.nl of bel naar 06 22 37 28 44.

Delen

Terug naar overzicht