Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

Persoonlijk ontwikkel budget

Dit is een vergoeding om je loopbaan een extra boost te geven voor de toekomst. Hiermee kun je bijvoorbeeld een vergoeding ontvangen voor trainingen of coaching trajecten die je volgt, of een combinatie hiervan.

In 2024 is het persoonlijk ontwikkelbudget  beperkt beschikbaar. Neem contact op met een adviseur van ECM voor de mogelijkheden.

Wanneer je gebruik wilt maken van het persoonlijk  ontwikkel budget, dan maak je eerst samen met een adviseur van ECM een persoonlijk ontwikkelplan (POP). Dit is een overzicht van wat voor scholing of training, testen of coaching je wil gaan doen. Maar ook de activiteiten die je op je werk kunt gaan doen om te werken aan je ontwikkeling. Is het plan klaar en goedgekeurd, dan kun je van start! Je hebt dan tot eind december 2024 de tijd om het traject af te ronden.

Het persoonlijk ontwikkelbudget kun je éénmalig aanvragen. 

Wat wordt er vergoed?

  • Alle fysieke en online cursussen
  • Testen
  • Loopbaangesprekken door externe partij (ECM doet ook loopbaangesprekken)
  • Coaching door externe partij
Wat wordt er niet vergoed?
  • Cursussen en opleidingen voor arbeidsongeschikte medewerkers via een Tweede spoor traject.
  • In-company groepscursussen
Welk bedrag wordt vergoed?

Je kunt rekenen op een vergoeding van maximaal € 2.500.

Hoe vraag ik de vergoeding aan?

Dit doe je via het online subsidie-portal van ECM op: portal.mijnecm.nl. Degene die de kosten heeft betaald (werknemer of werkgever) kan de aanvraag indienen.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag?

Een persoonlijk ontwikkelplan (POP), opgesteld en akkoord gegeven door een ECM-adviseur of een Schaven aan jouw toekomst adviseur.

Wat zijn de voorwaarden?

Je werkt bij een bedrijf dat aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel. Je hebt voor deze subsidie een POP opgesteld en deze is goedgekeurd.

Wanneer moet de aanvraag gedaan zijn?

De subsidie-aanvraag voor het persoonlijk ontwikkel budget van 2024 dient voor 1 februari 2025 in het bezit te zijn van ECM.

Wanneer wordt de vergoeding uitbetaald?

Na het indienen van je aanvraag in het portal ontvang je van ons een bevestiging. Is de aanvraag volledig, dan wordt het bedrag binnen een maand overgemaakt.

Wie ontvangt de vergoeding?

Degene die de kosten voor de cursus of training heeft betaald, dit kan zowel de werkgever als de werknemer zijn, ontvangt de vergoeding.

Afspraak maken
Onze ECM-adviseurs helpen je graag bij vragen over deze subsidie en over opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Klik op de button om een afspraak te maken met een adviseur uit jouw regio.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Kan ik een training doen om praktijkopleider in mijn bedrijf te worden.

Dat kan! ECM verzorgt jaarlijks op meerdere locaties in het land de vierdaagse training Praktijkopleider die voor 100% voor de branche gesubsidieerd wordt. Kijk op Praktijkopleider voor data, locaties en meer informatie.

Ik ben meubelmaker en wil graag werkvoorbereider worden. Wat zijn de mogelijkheden?

We helpen graag iedereen die door wil groeien in zijn werk. Dat start met een goed loopbaan gesprek over je mogelijkheden. Neem contact met een van onze adviseurs.

Voor de administratie op ons bedrijf wil ik een cursus Praktijkdiploma boekhouden gaan doen. Wat zijn de subsidiemogelijkheden.

Voor bijna alle cursussen en trainingen die voor je functie nodig zijn kan je bedrijf of jijzelf (als je de cursus zelf betaalt) subsidie aanvragen. In 2022 vergoed de scholingssubsidieregeling 100% van de cursuskosten als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel, met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoe weet ik of het bedrijf waar ik werk aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel zodat ik subsidie kan aanvragen?

Je kunt dat uiteraard bij je werkgever opvragen. ECM kan het je ook vertellen, stuur gerust een mail met je vraag naar info@ecmeubel.nl.

Laat je persoonlijk adviseren

Wij helpen je graag. Klik hier voor onze servicedesk of neem contact op via onderstaande contactgegevens.