Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

WerkVermogensMonitor®

De sleutel tot gezonde en gemotiveerde medewerkers

Gemotiveerde en tevreden medewerkers vormen de basis van elk succesvol bedrijf. Wanneer je personeel met plezier naar het werk gaat, stijgt de productiviteit, dalen de kosten en neemt de klanttevredenheid toe. Maar hoe weet je of je medewerkers zich écht goed voelen en optimaal presteren? De Werkvermogensmonitor (WVM), ontwikkeld door Preventned in samenwerking met de Erasmus Universiteit, biedt dé oplossing om inzicht te krijgen in het welzijn en de inzetbaarheid van je team.

Wat is de Werkvermogensmonitor?

De Werkvermogensmonitor is een wetenschappelijk onderbouwd vragenlijstonderzoek dat essentiële inzichten geeft in het werkvermogen, geluk, productiviteit en welzijn van je medewerkers. Het helpt je factoren te identificeren zoals burn-outrisico, gedrag, vaardigheden en verzuim. Met deze inzichten kun je gerichte en preventieve maatregelen nemen om het werkplezier en de productiviteit te verbeteren.

Waarom kiezen voor de Werkvermogensmonitor?

In de huidige arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om talent aan te trekken én te behouden. Duurzame inzetbaarheid speelt hierbij een cruciale rol. Door actief te investeren in de gezondheid en het welzijn van je medewerkers, kun je vroegtijdig signalen oppikken die wijzen op mogelijke uitval door ziekte of verloop. Dit voorkomt niet alleen hoge kosten, maar zorgt ook voor een gezonde en productieve werkomgeving.

Communicatie en ondersteuning

Preventned biedt uitgebreide ondersteuning tijdens het gehele traject. Zij helpen je met het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf en voorzien je van op maat gemaakte communicatiemiddelen voor je medewerkers om een hoge respons te behalen. De gemiddelde respons op de WVM ligt rond de 68%, maar met een goed plan kan dit oplopen tot boven de 90%.

Hoe het werkt:
  • Alle medewerkers worden in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan het vragenlijst onderzoek
  • De vragenlijst is in zes talen beschikbaar (Nederlands, Duits, Engels, Frans, Pools, Turks)
  • De basis WVM kan aangevuld worden met meerdere modules, zoals Werktevredenheid, Beeldschermwerk, Werkbeleving en Psychosociale arbeidsbelasting. Op basis van functiegroepenkunne bepaalde modules aan het onderzoek gekoppeld worden. Ook is het mogelijk om maatwerkvragen toe te voegen.
  • Het bedrijf levert voor de meting een deelnemersbestand aan volgens het door Preventned geleverde format.
  • De uitnodiging voor het onderzoek wordt per mail verstuurd. Tegen een meerprijs kunnen de uitnodigingen ook hardcopy aangeleverd worden bij het bedrijf of naar het huisadres van de medewerkers verstuurd worden. 
  • de WVM wordt digitaal via internet ingevuld.
  • Tijdens het onderzoek kunnen gerichte reminders verstuurd worden via e-mail.
Rapportages

Na afloop ontvang je een gedetailleerde rapportage met inzichten in de belangrijkste thema's die aandacht vereisen. Op basis hiervan begeleiden we je bij het kiezen van de juiste acties om het werkvermogen binnen je organisatie te verbeteren. Preventned begeleidt het proces tot de juiste acties voor de organisatie, de teams en het individu.

Rapportage individueel 
Individuele rapportage voor elke deelnemer. In deze rapportage wordt bij bepaalde uitkomsten doorverwezen naar interventies en professionals. De medewerker met een matig tot slecht werkvermogen wordt een individueel verdiepend gesprek aangeboden.

Download hier een voorbeeldrapport individueel >

Rapportage voor bedrijf
Het bedrijf ontvangt een geanonimiseerde bedrijfsrapportage vanaf 10 respondenten. In de bedrijfsrapportage worden de uitkomsten vergeleken met de benchmark "meubel en interieurbranche". Vanaf 40 respondenten wordt een stuurfactorenanalyse uitgevoerd. Dit is een statistische analyse om specifiek per bedrijf te achterhalen welke factoren van invloed zijn op het werkvermogen.

Download hier een voorbeeldrapport bedrijfsrapportage >

Subsidie en kosten

Voor de Werkvermogensmonitor is subsidie voor duurzame inzetbaarheid beschikbaar. Deze subsidie kan oplopen tot € 2.500 en dekt daarmee een groot deel van de kosten. Voor investeringen boven € 5.000 is er in 2024 en 2025 een extra subsidie beschikbaar. Onze ECM-adviseur kan je hierover meer informatie geven.

Investeer in de toekomst van jouw organisatie!

Wil je ontdekken hoe de Werkvermogensmonitor jouw organisatie kan helpen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Samen werken we aan een gezonde, gemotiveerde en productieve werkomgeving voor jouw medewerkers.

Neem contact op voor meer informatie

Wil je graag meer informatie of wil je je direct aanmelden? Neem dan gerust contact op met een van de ECM-adviseurs.

 

Meer lezen over werkvermogen en de Work ability index? Download de brochure "Work Ability Index 2023: Ontwikkelingen in werkvermogen", mei 2024.

 

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen