Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Loopbaanontwikkeling

Jezelf ontwikkelen in je vakgebied is een belangrijke factor om gemotiveerd te blijven in je werk. Voor veel medewerkers is het prettig om te kunnen blijven groeien en zo nu en dan weer iets nieuws te leren of een andere functie te vervullen.

Terug naar overzicht

Je zult merken dat je medewerkers hebt die zelf actief bezig zijn met hun ontwikkeling binnen het vakgebied, maar dat er ook zijn die het niet zo interessant vinden.

Hoe dan ook is het belangrijk om als werkgever de loopbaan van je werknemers in de gaten te houden en te stimuleren. Maar hoe kun je dit het beste doen? Expertisecentrum Meubel ondersteunt bedrijven hierbij met praktische loopbaanadviezen voor medewerkers. Daarnaast hebben we een handig loopbaaninstrument tot ons beschikking: de competentiemeter.

Functioneringsgesprek voeren

Ook het houden van functioneringsgesprekken is een belangrijke factor om medewerkers te ondersteunen in hun loopbaanontwikkeling. Wil je weten hoe je deze gesprekken op een effectieve manier kunt inzetten? ECM beschikt over een speciale methode voor het invoeren van functionerings-, beoordelings- en voortgangsgesprekken. Een groot voordeel is dat hierbij het hele bedrijf wordt betrokken, dus ook alle medewerkers. Een adviseur van ECM zorgt voor de nodige begeleiding.

Gesprek over persoonlijke ontwikkeling

Heb je een medewerker met vragen over zijn loopbaan, maar heb je als werkgever niet alle antwoorden? Dan kun je bij ECM een afspraak maken voor een loopbaangesprek. Tijdens dit gesprek staan de wensen en doelen van de medewerker centraal, en de mogelijkheden die er voor hem of haar liggen binnen het bedrijf. We kijken hoe we hoe we dit zo goed mogelijk op elkaar aan kunnen laten sluiten. Soms is één gesprek voldoende om alles op een rijtje te krijgen, maar we kunnen zo nodig ook meerdere gesprekken inplannen.

Persoonlijk Ontwikkelingsplan opstellen

Aan de hand van wat er besproken is tijdens het loopbaangesprek kan een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) worden opgesteld. Hierin komen onder andere de leerdoelen van de medewerker te staan en de manieren waarop hij of zij deze wil bereiken. Dit kan bijvoorbeeld door een cursus of opleiding te volgen. ECM is op de hoogte van de mogelijkheden die er op dit gebied zijn en kan adviseren over eventuele subsidies die je hiervoor aan kunt vragen.

ECM helpt je verder

ECM is hėt centrum in Nederland voor leren, werken
en groeien in de meubelindustrie en interieurbouw.

Meer informatie

1760
Certificaten afgegeven
100
van de mbo-scholen gebruikt onze leermiddelen
1800
Bedrijven kunnen op ons rekenen