Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kunt u alles vinden?

Persoonlijk ontwikkel  budget

Dit is een vergoeding om je loopbaan een extra boost te geven voor de toekomst. Hiermee kun je bijvoorbeeld een combinatie van cursussen en coaching vergoed krijgen, met het oog op jouw persoonlijke ontwikkeling.

In 2024 is het persoonlijk ontwikkelbudget  beperkt beschikbaar. Neem contact op met een adviseur van ECM voor de mogelijkheden.

Terug naar overzicht

Wanneer je gebruik wilt maken van het persoonlijk ontwikkel budget, dan maak je eerst samen met een adviseur van ECM een persoonlijk ontwikkelplan (POP). Dit is een overzicht van wat voor scholing of training, testen of coaching je wil gaan doen. Maar ook de activiteiten die je op je werk kunt gaan doen om te werken aan je ontwikkeling. Is het plan klaar en goedgekeurd, dan kun je van start! Je hebt dan tot eind december 2024 de tijd om het traject af te ronden.
Het persoonlijk ontwikkelbudget kun je éénmalig aanvragen. 

Wat wordt er vergoed?
  • Alle fysieke en online cursussen
  • Testen
  • Loopbaangesprekken door externe partij (ECM doet ook loopbaangesprekken)
  • Coaching door externe partij
Wat wordt er niet vergoed?
  • Cursussen en opleidingen voor arbeidsongeschikte medewerkers via een Tweede spoor traject.
  • In-company groepscursussen
Welk bedrag wordt vergoed?

Je kunt rekenen op een vergoeding van maximaal € 2.500.

Hoe vraag ik de vergoeding aan?

Dit doe je via het online subsidie-portal van ECM op: portal.mijnecm.nl. Degene die de kosten heeft betaald (werknemer of werkgever) kan de aanvraag indienen.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag?

Een persoonlijk ontwikkelplan (POP), opgesteld en akkoord gegeven door een ECM-adviseur of een Schaven aan jouw toekomst adviseur.

Wat zijn de voorwaarden?

Je werkt bij een bedrijf dat aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel. Je hebt voor deze subsidie een POP opgesteld en deze is goedgekeurd.

Wanneer moet de aanvraag gedaan zijn?

De subsidie-aanvraag voor het persoonlijk ontwikkel budget van 2024 dient voor 1 februari 2025 in het bezit te zijn van ECM.

Wanneer wordt de vergoeding uitbetaald?

Na het indienen van je aanvraag in het portal ontvang je van ons een bevestiging. Is de aanvraag volledig, dan wordt het bedrag binnen een maand overgemaakt.

Wie ontvangt de vergoeding?

Degene die de kosten voor de cursus of training heeft betaald, dit kan zowel de werkgever als de werknemer zijn, ontvangt de vergoeding.

Afspraak maken
Onze ECM-adviseurs helpen  je graag bij vragen over deze subsidie en over opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Klik op de button  hieronder om een afspraak te maken met een adviseur uit jouw regio.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Kan ik als bedrijf subsidie voor cursussen en trainingen aanvragen?

Als het bedrijf aangesloten is bij het Sociaal Fonds Meubel en de cursus of training gericht is op de (toekomstige) functie van de werknemer kan er subsidie aangevraagd worden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een gevolgde training?

Met de ECM-scholingssubsidieregeling is het in 2022 mogelijk om 100% van de cursuskosten vergoed te krijgen met een maximum van € 1.000 per werknemer per jaar. Kijk voor de voorwaarden op www.ecm.nl/voor-bedrijven/subsidies/scholingssubsidie/.

Welke cursussen kan ik via ECM volgen?

ECM heeft met de ECM-Academy een aantal trainingen op de agenda staan speciaal voor de meubelindustrie en interieurbouw met 100% branchesubsidie. Meer informatie hierover vind u op www.ecm.nl/voor-bedrijven/cursussen--opleidingen/ecm-academy/.

Krijg ik subsidie voor een training functioneringsgesprekken?

Voor een training functioneringsgesprekken kun je gebruik maken van de ECM-scholingssubsidieregeling. ECM heeft zelf ook een methode die bedrijven helpt bij het invoeren van functionerings- en/of beoordelingsgesprekken. Meer informatie hierover vind je op www.ecm.nl/voor-bedrijven/duurzame-inzetbaarheid/functioneringsgesprekken/

Laat je persoonlijk adviseren

Wij helpen je graag. Klik hier voor onze servicedesk of neem contact op via onderstaande contactgegevens.